Αμβούργο: Υποστηρίξτε τη Νομική Ομάδα του NoG20

Η νομική ομάδα υποστήριξης του NoG20 κάνει σπουδαία δουλειά και φροντίζει τα 33 άτομα που εξακολουθούν να κρατούνται φυλακισμένα. Χρειάζονται την υποστήριξή μας. Επισκεφθείτε τη σύνδεση στο κάτω μέρος της δήλωσης νομικής ομάδας της G20 για να μεταβείτε στη σελίδα Firefund για να δωρίσετε.

Δήλωση της νομικής ομάδας της G20 (EA)

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της συνόδου κορυφής των G20 στο Αμβούργο, τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης και οι γερμανικοί πολιτικοί παρουσίασαν μια εικόνα ακτιβιστών και πολιτικών διαδηλωτών ως εχθρών της αποκαλούμενης προοδευτικής δημοκρατίας.

Μετά τις διαμαρτυρίες, το κοινωνικό κέντρο Rote Flora χρησιμοποιήθηκε ως δημόσιος αποδιοπομπαίος τράγος. Αυτή η αφήγηση έχει νομιμοποιήσει αποτελεσματικά τη βιαιότητα και την καταπίεση της αστυνομίας έναντι ακτιβιστών από την αριστερά, εναλλακτικών σχεδίων και αυτοτελών δομών.

Μαζί με ακτιβιστές από όλο τον κόσμο έχουμε ήδη βιώσει μεγάλα ποσά βίας και καταπίεσης κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών από περισσότερους από 20000 δυσανάλογα ένοπλους αστυνομικούς. Τόσο οι ακτιβιστές όσο και τα στρατόπεδα που κρίθηκαν  νόμιμα από το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο έχουν δεχθεί  επιθέσεις και επίσης ιατροί, νομικές ομάδες και δημοσιογράφοι έχουν βιώσει το γερμανικό αστυνομικό κράτος σε δράση. Αλλά η καταστολή στο Αμβούργο δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Μετά τις κλιμακώσεις από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών, το δημοτικό συμβούλιο του Αμβούργου απειλεί τους ριζοσπάστες αριστερούς ακτιβιστές με περαιτέρω καταστολή και πιθανές εξώσεις αυτο-οργανωμένων, αυτόνομων στεγαστικών δομών, μεταξύ άλλων και της Rote Flora.

33 ακτιβιστές παραμένουν σε προδικαστική κράτηση και αναμένουμε περισσότερες συλλήψεις και επιδρομές σε σπίτια ακτιβιστών που συμμετείχαν στην οργάνωση των νομιμοποιημένων διαμαρτυριών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Αρκετοί  πολιτικοί επιδιώκουν την κεντρική καταγραφή των «αριστερών εξτρεμιστών» και των νομικών υποθέσεων εναντίον των ακτιβιστών που οργάνωσαν την υποδομή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, δηλαδή οι ακτιβιστές που διευκόλυναν  τα σημεία πληροφόρησης, τις κουζίνες, τη νομική βοήθεια, τη στέγαση κλπ.

Αυτή η καμπάνια επιμελείται με μια συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτικών για την παρανομοποίηση, την ποινικοποίηση και τη δαιμονοποίηση όλων των ριζοσπαστικών αριστερών δραστηριοτήτων ή για την πλήρη εξάλειψη του κινήματος. Αυτή είναι μια τεράστια επίθεση εναντίον της ριζοσπαστικής αριστεράς και της εναλλακτικής κουλτούρας  και κοινοτήτων στο Αμβούργο.

Αναμένουμε τεράστια ανάγκη κάλυψης των νομικών δαπανών που σχετίζονται με την παρούσα και τη μελλοντική αστυνομική καταστολή και βία και ζητούμε αλληλεγγύη από τους γερμανούς και διεθνείς φίλους μας και να σταθούν μαζί μας.

Κάνουμε διαδηλώσεις σε γερμανικές πρεσβείες ή προξενεία, ασκούμε πιέσεις στις γερμανικές αρχές και βοηθούμε να συγκεντρωθούμε χρήματα για νομική βοήθεια μέσω των συλλογικών κουζινών και άλλων συλλογικών και ιδιωτικών δωρεών.

Η νομική ομάδα θα δαπανήσει τη δωρεά χρημάτων για:

  • Νομικά έξοδα σχετικά με τις υποθέσεις κατά των ακτιβιστών σε προδικαστική κράτηση
  • Νομικά έξοδα σχετικά με αναμενόμενες μελλοντικές υποθέσεις εναντίον ακτιβιστών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες των G20 ή με την οργάνωση της υποδομής
  • Κόστος για την κάλυψη της διατήρησης της υποδομής της νομικής ομάδας

Ομάδα νομικών ομάδων G20

Μπορείτε να δώσετε; Εδώ .

athens.indymedia.org