Ιταλία: Ομοϊδεάτες των χρυσαυγιτών ενάντιον ιερέα που βοηθά πρόσφυγες

Ομοϊδεάτες των χρυσαυγιτών ενάντιον ιερέα που βοηθά πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην ελληνική έκδοση της Deutsche Welle «ο πατέρας Μάσσιμο Μπιανκαλάνι θέλησε να κάνει ένα δώρο στους μετανάστες που εργάζονται ως μάγειρες και σερβιτόροι σε καθολική εθελοντική οργάνωση και τους πλήρωσε το εισιτήριο εισόδου σε πισίνα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν και να βρουν λίγη δροσιά.

Ο ιερέας ανέβασε την σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο και έγραψε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι η πατρίδα του, ενώ οι ρατσιστές και οι φασίστες είναι εχθροί του». Οι απειλές και τα σκληρά σχόλια, δεν άργησαν.

Η ακροδεξιά πολιτική οργάνωση Φόρτσα Νουόβα (Νέα Δύναμη), η οποία δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο της Ρώμης, ανακοίνωσε ότι «θέλει να διαπιστώσει με ποιο τρόπο, ο πατέρας Mάσσιμο, κηρύττει τον λόγο του Θεού».

Ο δε γραμματέας της Λέγκα, Mαττέο Σαλβίνι, σχολίασε ότι ο ιερέας αυτός τάσσεται, τελικά, όχι μόνον κατά του κόμματός του, αλλά και των Ιταλών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν φέτος στην Ιταλία ξεπέρασε τις 97.000.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά πρέπει να αποφεύγονται και προκλήσεις», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης Πιστόια στην κεντρική Ιταλία, όπου ζουν οι μετανάστες αυτοί, που εργάζονται εδώ και καιρό στον γαστρονομικό τομέα. Τελικά, την Κυριακή, ο πατέρας Μάσσιμο θα τελέσει την λειτουργία, μαζί με τον αναπληρωτή επίσκοπο της περιοχής του. «Ίσως πρόκειται για ήττα αυτής της προσπάθειας εκφοβισμού», λένε κάποιοι σχολιαστές. Ο ίδιος, όμως, απαντά ότι «οι πολίτες, θα σταθούν, σίγουρα, μαζικά στο πλευρό του».   Ο επίσκοπος της Πιστόια, Φάουστο Ταρντέλλι, αποφάσισε να στηρίξει τον κληρικό που καταπολεμά τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. «Δεν θα επιτρέψω να γίνεται στόχος χλευασμών και απειλών ένας ιερέας της ενορίας μου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι φασίστες της Φόρτσα Νουόβα είναι ομοϊδεάτες των χρυσαυγιτών. Μαζεύονται και συμφωνούν πόσο καλος είναι φασισμός.  Δείτε (εδώ) στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, αποσπάσματα από παλιότερη πανευρωπαϊκή συνάντηση, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και της Φόρτσα Νουόβα. Το δημοσίευμα έχει τίτλο « εθνικιστικός άνεμος στην Ευρώπη».

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση και στη Λέγκα του Βορρά. Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (εδώ) υπό τον τίτλο ««Αντιρατσιστικό» παραλήρημα από τον Πάπα, ο οποίος απαιτεί (!) να δοθούν τα πάντα στους λαθρομετανάστες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι ο Πάπας «πήρε την αρμόζουσα απάντηση από τον αρχηγό της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαβίνι, ο οποίος απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Πάπα έγραψε στο Facebook πως «αν το θέλει [σ.σ. να δίνει αυτομάτως υπηκοότητα στα ασυνόδευτα παιδιά], ας το κάνει στο Βατικανό…

Όμως  εγώ, ως καθολικός, δεν πιστεύω ότι η Ιταλία μπορεί να υποδεχτεί και να υποστηρίξει ολόκληρο τον κόσμο».

ημεροδρόμος