Μία αυτοκτονία κάθε δύο ημέρες στη Μαδρίτη, λόγω της ανεργίας και των εξώσεων

Η Πλατφόρμα εκείνων που επηρεάζονται από τα  Δάνεια (PAH) συνέταξε μια έκθεση με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας. Η Carmena απαιτεί μεγαλύτερη συμμετοχή για να σταματήσει τις εξώσεις

Κάθε πέντε ώρες μία αυτοκτονίας συμβαίνει στην Ισπανία, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Στην περιοχή της Madrid εκτιμάται ότι αυτές συμβαίνουν κάθε 54 ώρες, με σημαντική αιτία τις εξώσεις εστίαση. 

Σταματήστε τις εξώσεις.

Οι αριθμοί αυτοί των δεδομένων αντιπροσωπεύουν ακόμα πιο δραματική κατάσταση. Η κακή οικονομική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών στην Ισπανία, συχνά προκαλεί απώλεια της ελπίδας των πολιτών.

Σύμφωνα με μια έκθεση από την Πλατφόρμα εκείνων που επηρεάζονται από τα Δάνεια (PAH)) η οποία είχε πρόσβαση στο El Confidencial Digital, λαμβάνουν χώρα 34 αυτοκτονίες κάθε εβδομάδα στη χώρα. Καταλαμβάνοντας την Κοινότητα της Μαδρίτης κατά μέσο όρο μία αυτοκτονία κάθε 54 ώρες, πράγμα που σημαίνει τρεις την εβδομάδα .

Η ΡΑΗ αποδίδει σε αυτή την οικονομική τρομοκρατία ενάντια στους κάτοικους της Ισπανίας πάνω από 13.300 αυτοκτονίες από το 2008 έως το 2015. Αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το πενήντα τοις εκατό όλων των αυτοκτονιών της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η κακή οικονομική κατάσταση των ατόμων που πλήττονται ή των οικογενειών τους είναι συχνά η προέλευση των εν λόγω δραματικών αποφάσεων .

Η φτώχεια που αντιμετωπίζουν πολλές ισπανικές οικογένειες είναι περισσότερο από ανησυχητική. Το βαρόμετρο της CIS κατά το μήνα Ιούλιο επιβεβαίωσε ό, τι αφορά τους πολίτες και πώς θα τους αφορούν άμεσα, τοποθετώντας την ανεργία, την οικονομική κατάσταση ή τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ως σημαντικές.

. Η ανεργία, κατατάσσεται ως κύριο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα , επηρεάζοντας από πρώτο χέρι το 39% του πληθυσμού .

Η θέση της Carmena κατά των εξώσεων

Κανένα δουλειά, δεν υπάρχουν πόροι. Αυτό συνεπάγεται την έλλειψη ζωτικής σημασίας εναλλακτικής λύσης για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Όπως αναφέρει η ΡΑΗ, η Δημοτική Αστυνομία κατά τους μήνες Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, έχει πραγματοποιήσει έως και είκοσι φορές την ημέρα , διαδικασίας έξωσης ή απόπειρες για τέλεση αυτών. Αυτό είναι τρεις φορές περισσότερο ανά ημέρα από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Η δήμαρχος της Μαδρίτης, Manuela Carmena , ανακοίνωσε αρκετές φορές το τέλος των εξώσεων στην πρωτεύουσα. Η τελευταία φορά χρονολογείται για αυτό τον Σεπτέμβρη . Ανακοινώθηκε η αναστολή περισσότερων από δεκαπέντε εξώσεων που είχαν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα.

Ο στόχος αυτής της απόφασης είναι να να δοθεί περισσότερος χρόνος για να καταδειχθεί ότι σε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση της «κοινωνικής ευπάθειας» ότι, μεγάλη ζημιά μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Ωστόσο, πολλές οργανώσεις υπεράσπισης και προστασίας αυτών των οικογενειών, όπως η PAH, θεωρούν το ρόλο της δημάρχου ως ανεπαρκής και ότι δεν ήθελε να πάρει θέση, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάσταση.

Υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Manuela Carmena αναφέρονται σε οικογένειες που βρίσκονται σε δημόσια EMVS σπίτια (Δημοτική στέγαση και γη της Μαδρίτης). Ωστόσο χωρίς δουλειά, το μεγαλύτερο μέρος των αναγκαστικών εξώσεων, αφορά σε κατασχέσεις υποθηκών που γίνονται κάθε μέρα στη σιωπή.

athens.indymedia.org

Διαβάστε επίσης:Πάνω από πέντε αυτοκτονίες καθημερινά στην Ισπανία λόγω εξώσεων