Έκκληση προσωπικοτήτων για συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα σε όλους και όλες να δώσουν δυναμικό παρών στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 16 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ.), με αίτημα το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής απευθύνουν έξι προσωπικότητες.

Παράλληλα καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού τριημέρου 16-18 Σεπτέμβρη.

«Τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων δεν είναι απλά γραφεία κάποιου νομίμου κόμματος. Είναι ορμητήρια εγκληματικών επιθέσεων και τόπος προετοιμασίας και τέλεσης εγκληματικών πράξεων.
Από αυτά τα γραφεία εφόρμησαν τα τάγματα εφόδου με επικεφαλής τον προφυλακισμένο σήμερα Χρ. Ζέρβα, στενό συνεργάτη και μετακλητό υπάλληλο του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Στόχος τους ήταν να δολοφονήσουν τον Αλέξη Λάζαρη, που ανύποπτος περνούσε από τα γραφεία τους. Τον χτύπησαν επανειλημμένα με μανία στο κεφάλι αλλά δεν ολοκλήρωσαν το «έργο» τους χάρη στην παρέμβαση συμπολιτών μας.
Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων μας, μπορούμε να σταματήσουμε τις δολοφονικές επιθέσεις τους.

Αδιάψευστοι μάρτυρες της απάνθρωπης βίας τους είναι οι φωτογραφίες των θυμάτων τους» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο που φέρει τις υπογραφές των:

  • Mαρία Kασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη,
  • Μάρω Δούκα, συγγραφέας
  • Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα,
  • Κώστας Μανταίος, πρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-74 και αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εαμικής Εθνικής Αντίστασης,
  • Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων,
  • Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός και τ. Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

efsyn.gr