ΚΕΕΡΦΑ: Συνεργασία προέδρου κοινοτικού συμβουλίου με τη Χ.Α.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΚΕΕΡΦΑ τη «συνεργασία του προέδρου του 5ου κοινοτικού συμβουλίου Αθήνας με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» και καταγγέλλει ότι ο Διονύσης Αδαμόπουλος εμπόδισε να συζητηθεί ψήφισμα στην κοινότητα υπέρ τού κλεισίματος των Γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ψήφισμα που είχε κατατεθεί από την Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. (και έχει ήδη υπερψηφιστεί στο 1ο, 6ο, και 7ο διαμέρισμα) έφερε στο συμβούλιο ο Μπάμπης Κόκλας από την Ανοιχτή Πόλη. Η πρόταση να συζητηθεί μειοψήφησε με τρεις ψήφους, καθώς στηρίχτηκε από μόνο έναν σύμβουλο της παράταξης Καμίνη και μια σύμβουλο της παράταξης Κακλαμάνη, ενώ καταψηφίστηκε από άλλους τρεις συμβούλους της παράταξης Καμίνη και έναν σύμβουλο της Χ.Α. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι ήταν απόντες.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο δήμαρχος, φωνάζοντας και διακόπτοντας, συστηματικά δεν άφηνε να μιλήσουν σύμβουλοι που διαφωνούσαν ή εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας, εμπόδισε τη Μαρία Κασκαρίκα (μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη που δέχθηκε δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων) να τοποθετηθεί, ενώ κάλεσε την αστυνομία «για να συλλάβει τους αντιφασίστες επειδή ζητούσαν τον λόγο».

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ η κ. Κασκαρίκα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα γραφεία της Χ.Α. είναι τόπος σχεδιασμού και οργάνωσης των ταγμάτων εφόδου. Αίτημά μας είναι να κλείσουν. Πρέπει να υπάρχει διαρκής ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα εγκλήματά τους», ενώ ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών στάθηκε στην επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. το περασμένο διάστημα με τη δίκη της εδώ και δύο χρόνια σε εξέλιξη.

Η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες καλούν σε συλλαλητήριο στις 16 Σεπτεμβρίου (Σύνταγμα, 18:00) με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί».

efsyn.gr