Μεγάλη αντιφασιστική πορεία 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου

Χιλιάδες κόσμου πολλοί εκ των οποίων νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συλλογικοτήτων για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη Μεσογείων, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21.00 χωρίς οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να φτάσουν στα γραφεία της Χ.Α. καθώς η αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό.

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παρευρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Δυναμικό «παρών» έδωσαν όλα τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ.

Στην κεφαλή της πορείας έντονη είναι η παρουσία μελών της Μουσουλμανικής κοινότητας που φώναξαν συνθήματα κατά της Γενοκτονίας που συντελείται στη Μιανμάρ.

«Βήμα μπροστά»

«Ήταν ένα βήμα μπροστά για το αντιφασιστικό κίνημα, την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται και φτάνει η ώρα της καταδίκης. Όμως, μόνο η δικιά μας δύναμη στους δρόμους μπορεί να επιβάλει τη διάλυση των φασιστών συμμοριών της Χρυσής Αυγής. Να επιβάλουμε ότι θα τσακιστεί στην πράξη το αυγό του φιδιού, με το κλείσιμο όλων των γραφείων ορμητηρίων των νεοναζί» το σχόλιο της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, λίγο μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και την πορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Η ΚΕΕΡΦΑ, καταγγέλλει «την εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μπουν στη Μεσογείων κλούβες της Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ για να φυλάξουν τα γραφεία των νεοναζί. Ήταν μια ανοιχτή πρόκληση κατά των χιλιάδων διαδηλωτών που πλημμύρισαν το Σύνταγμα και βάδισαν μαχητικά στους δρόμους, με σταθμό την πρεσβεία των ΗΠΑ»

«4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;»

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη η οικογένεια Φύσσα καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, στις 5 το απόγευμα, καθώς και σε εκδήλωση-συναυλία, στις 8 το βράδυ, με τίτλο «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;» στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχουν φιλικά οι Γ. Αγγελάκας, Π. Παυλίδης, Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota  κ.ά. Στο τέλος της συναυλίας οι δημοτικές συγκοινωνίες Κερατσινίου θα μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

efsyn.gr