Προσπάθεια εκβιασμού από την Eldorado – Απευθύνθηκε στο ΔΝΤ για να ενταχθούν οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα

Έγγραφο με ημερομηνία 21 Αυγούστου, από το οποίο προκύπτουν οι προσπάθειες της Eldorado να εντάξει τις εκκρεμότητες που συνδέονται με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στα μνημονιακά προαπαιτούμενα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή.

Σύμφωνα με το έγγραφο από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Οτάβα, η καναδική εταιρεία απευθύνθηκε στην Κομισιόν όπως και στο ΔΝΤ με προφανή στόχο την άσκηση πιέσεων, επιχειρώντας να υπονομεύσει εκ των προτέρων τη διαδικασία της διαιτησίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα σε αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία «αρχίζει να ταλανίζεται και να προστρέχει σε τρίτους, όπως η Κομισιόν, το ΔΝΤ κ.α».

Αναφέρεται επίσης ότι ο ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold κ. Μπέρνς «είχε την παρελθούσα βδομάδα συναντήσεις στα γραφεία του Καναδού πρωθυπουργού όπου εξετέθησαν οι προβληματισμοί της εταιρείας όσον αφορά την εξέλιξη της επένδυσης στην Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με εκπροσώπους διαφόρων υπουργείων όπου εξετάστηκαν επιμέρους πτυχές του ζητήματος».

avantipopolo.gr