Κάλεσμα στο Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάντ Λουκμάν

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι  της ταξικής πάλης, του πολέμου απέναντι στο κεφάλαιο και το κράτος. Αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα ενάντια στις παρακρατικές-φασιστικές συμμορίες, στην εμπροσθοφυλακή δηλαδή του κεφαλαίου ως ταξικό και πολιτικό μας καθήκον.  Μια τέτοια δίκη είναι άλλο ένα πεδίο παρέμβασης και μια ευκαιρία αντιπαράθεσης με τους νεοναζί δολοφόνους. Να μην αποτελέσουν οι πλατείες, οι δρόμοι, ακόμα και τα δικαστήρια των αφεντικών τους, ασφαλείς για αυτούς χώρους. Θα περάσουμε από πάνω τους.

Τα ξημερώματα της 17 Ιανουαρίου του 2013 στα Άνω Πετράλωνα ο μετανάστης Σαχζάντ Λουκμάν δολοφονείται εν ψυχρώ, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Οι φασίστες Χρήστος Στεργιόπουλος και  Διονύσης Λιακόπουλος συλλαμβάνονται τυχαία, ενώ χαλαροί βολτάρανε λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο της Αθήνας. Στον πρώτο βαθμό οι δύο φασίστες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με αναγνωρισμένο το ρατσιστικό κίνητρο της επίθεσης τους.  Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση τους. Καθ’ όλη την διάρκεια της πρώτης εκδίκασης η παρουσία αντιφασιστών/στριών εκεί, απέτρεψε την παρουσία άλλων φασιστών, καθώς και όρισε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εκδικαζόταν η υπόθεση.

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι  της ταξικής πάλης, του πολέμου απέναντι στο κεφάλαιο και το κράτος. Αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα ενάντια στις παρακρατικές-φασιστικές συμμορίες, στην εμπροσθοφυλακή δηλαδή του κεφαλαίου ως ταξικό και πολιτικό μας καθήκον.  Μια τέτοια δίκη είναι άλλο ένα πεδίο παρέμβασης και μια ευκαιρία αντιπαράθεσης με τους νεοναζί δολοφόνους. Να μην αποτελέσουν οι πλατείες, οι δρόμοι, ακόμα και τα δικαστήρια των αφεντικών τους, ασφαλείς για αυτούς χώρους. Θα περάσουμε από πάνω τους.

ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Συγκέντρωση Εφετείο 4/10/2017 9:00

Πρωτοβουλία Αναρχικών Κομμουνιστών Πετραλώνων

protakp@espiv.net

athens.indymedia.org