Οι υπηρέτες των μνημονίων φυλακίζουν όσους αντιστέκονται

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι υπηρέτες των μνημονίων φυλακίζουν όσους αντιστέκονται

Τιμωρήθηκε με 42 μέρες κράτηση ο Στράτος Δασκαρολής γιατί τόλμησε να αντισταθεί στην λαίλαπα που σαρώνει αυτή τη χώρα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Τον Στράτο τον γνωρίσαμε, οι άνθρωποι που δημιουργήσαμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαμαρτυριών των πλατειών του ‘11 και του ’12.

Σταθήκαμε δίπλα ο ένας από τον άλλο όταν τα ΜΑΤ άνοιγαν κεφάλια και έπνιγαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου μέσα στα δακρυγόνα. Πρόκειται για αληθινό αγωνιστή, και όχι περιστασιακό όπως πολλοί μα πάρα πολλοί άλλοι, που πούλησαν τα όποια (;) «πιστεύω τους» μπροστά στην εξουσία!

Ο Στράτος, όντας άνεργος, φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα παράνομα διόδιασε αυτοκινητοδρόμους, που φτιάχτηκαν με χρήματα Ελλήνων πολιτών και καρπώνονται τα κέρδη κατασκευαστικές εταιρείες. Μόνο ως χαστούκι μπορούμε να το εκλάβουμε, ένα από τα πολλά, μαζί με τα τεράστια σκάνδαλα στις Σκουριές και το Ελληνικό, όπου και η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει ενεργά το τεράστιο φαγοπότι εις βάρος του Ελληνικού λαού και των μελλοντικών γενεών.

 

Από την μια η κυβέρνηση δήθεν παλεύει για να αντιστραφεί η καταστροφή στις Σκουριές και με την πρώτη ευκαιρία δίνει τις απαραίτητες άδειες για να προχωρήσει κανονικά το έργο της η ElDorado με τις τεράστιες καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την εργασία και την υγεία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Στο δε Ελληνικό από την μια δηλώνει πως προχωρούν την επένδυση (το ξεπούλημα ουσιαστικά για 144 ευρώ το τ.μ. σε ένα άνθρωπο, τον Λάτση, που καταχρέωσε τον Ελληνικό λαό με 2.5 δις ευρώ για να σωθεί η τράπεζα Eurobank) και από την άλλη αδιαφορούν και πάλι για τις επιπτώσεις στο κλίμα και την υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου (τσιμεντένιο φράγμα στη θαλάσσια αύρα από πανύψηλα κτίρια αντί για πάρκο αναψυχής και άθλησης) και αμφισβητούν κάθε αρμόδιο που επιμένει να προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί (αρχαιολόγοι και δασάρχης Πειραιά).

Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ξεκάθαρα την υποταγή της χώρας μας και των εκτελεστικών εξουσιών στους δυνάστες-δανειστές μας. Έχουν πέσει όλα τα προσωπεία ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, και με απαράδεκτα μέσα και λογοπαίγνια προσπαθούν να επηρεάσουν ή συκοφαντήσουν οποιονδήποτε θεωρούν ότι στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των δανειστών (Αρχαιολόγους, τον δασάρχη Πειραιά, πολίτες που αντιστέκονται κ.λ.π.)
Δεν μπορεί όμως πλέον κανένας τους να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του , αφού μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπηρετούν στο ακέραιο ΟΛΟΥΣ όσους δήθεν πολεμούσαν λίγο καιρό πριν.

diodia
Ο πρωθυπουργός με το κίνημα Δεν Πληρώνω στα διόδια
elliniko-1.jpg
Ο πρωθυπουργός στο Ελληνικό σε παλιότερη διαμαρτυρία
epitropiagona
Συνάντηση του πρωθυπουργού με την επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Εμείς ζητάμε άμεσα την απελευθέρωση του Στράτου Δασκαρολή και επιπλέον να σταματήσουν όλες οι διοικητικές διώξεις απέναντι του, από αυτούς που δήθεν συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα και καλούσαν τότε τον κόσμο να μην πληρώνει.

Είναι σαφές πιά ότι το σχέδιο καταστροφής της χώρας μας έχει μπει σε πλήρη λειτουργία. Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση. Η αδράνεια μας τα τελευταία χρόνια, μας έχει φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Είναι καιρός να δείξουμε, για άλλη μια φορά, το τι μπορούμε να καταφέρουμε ενάντια στους δυνάστες μας. Η εικόνα του Στράτου με τις χειροπέδες πρέπει να μας αφυπνίσει ΟΛΟΥΣ!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ