Εθνικισμός για τη ΧΑ σημαίνει γερμανικός ναζισμός» καταθέτει ο Δ. Ψαρράς

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ψαρρά, που ερευνά και καταγράφει τη δράση της οργάνωσης. επί τριάντα χρόνια.

«Διαθέτουμε τεκμήρια ότι λέγοντας εθνικισμό εννοούν το γερμανικό ναζισμό» ανέφερε στην κατάθεση του. Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί την Τετάρτη στις 10:00 π.μ. στον Κορυδαλλό. Στο ακροατήριο βρισκόταν και ο διεθνής σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ. Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών καταθέτει τη Δευτέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά την 185η δικάσιμο ημέρα, παραθέτοντας πλήθος στοιχείων για τη δράση της, αλλά και το περιβόητο καταστατικό, για το οποίο το μόρφωμα υποστήριζε πως δεν υπάρχει από την δεκαετία του 1980.

«Έχω καταθέσει στην προανακριτική διαδικασία το καταστατικό της Χ.Α. της περιόδου του 1987» ανέφερε στην έδρα ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με την αναμετάδοση της κατάθεσής του από την Εφσυν, τονίζοντας πως «η Χ.Α. το 2012 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ένα νέο καταστατικό και αρνείται την ύπαρξη του προηγούμενου», ενώ ο ίδιος το κατέχει από το 1987 όταν «το είχε στείλει η ίδια η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο μιας απάντησης για ένα σχόλιο στο περιοδικό που εργαζόμουν τότε, τον «Σχολιαστή»».

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε πως αναφορά στο αυθεντικό καταστατικό υπάρχει και στο οργανόγραμμα που βρέθηκε στο σπίτι του βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά, τονίζοντας πως «η Αρχή του Αρχηγού περιγράφει ότι αυτός είναι πάνω απ’ όλους. Οι υπαρχηγοί είναι αναλώσιμοι, ο Αρχηγός όχι». Μάλιστα, ο Δ. Ψαρράς έδειξε στην έδρα τη σφραγίδα της οργάνωσης, για την αυθεντικότητα του εγγράφου του καταστατικού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο δημοσιογράφος υπογράμμισε πως «το 2013 η βία της Χ.Α. κλιμακώνεται και κορυφώνεται με τη δολοφονία Φύσσα. Είναι η στρατηγική της έντασης».

Εθνικισμός σημαίνει γερμανικός ναζισμός Καίνε τη Χρυσή Αυγή νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τη δράση της. «Διαθέτουμε τα τεκμήρια ότι λέγοντας εθνικισμό εννοούν τον γερμανικό ναζισμό» ανέφερε ο δημοσιογράφος στην κατάθεση του. Στο πλαίσιο της κατάθεσης του ο Δ. Ψαρράς υποστηρίζει ότι λόγω της δίκης η Χ.Α. έχει κάνει λίγο πίσω έχοντας βγάλει τα τάγματα εφόδου από τους δρόμους, ενώ αναφέρει πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα «ήταν θέμα στρατηγικής».

Η Πολιτική Αγωγή ωστόσο ζητάει από τον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» να προσκομίσει στο δικαστήριο υλικό από την έρευνά του. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα 4 Οκτωβρίου στον Κορυδαλλό στις 10:30 π.μ. .

 

thepressproject.gr