Γκεμπελική, αλήτικη προπαγάνδα του Σκάι στις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

«Ώς εδώ! Δεν θα μας πάρουν και το σπίτι» – Ο ισπανικός εφιάλτης έρχεται και στην Ελλάδα

Η Ισπανία, μια χώρα με ιδιοκατοίκηση σε ποσοστό κοντά στο 80%, πρώτη βρέθηκε μπροστά στη λαίλαπα των πλειστηριασμών πριν από τρία χρόνια. Με την ανεργία τότε στο 26,2%, πάνω από 400.000 κατοικίες κατασχέθηκαν ενώ 50.000 πλειστηριασμοί έγιναν μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το τραγικότερο όλων όμως ήταν πως σε επιδημία εξελίχθηκαν οι αυτοκτονίες πολιτών που οδηγούνταν σε εξώσεις από τα σπίτια τους.

Τα ισπανικά ΜΜΕ όλο αυτό το διάστημα περιέγραφαν ασύλληπτες καταστάσεις. Οικογένειες που τους έκαναν έξωση ζούσαν στις εισόδους των πολυκατοικιών, άλλες εξελίσσονταν σε καταληψίες στέγης για να βγάλουν τον χειμώνα, ενώ για πρώτη φορά υπήρξαν άστεγοι που ζούσαν σε γέφυρες και σε οικοδομές. 

Πέτρος Κατσάκος – «Αυγή» 19 Αυγούστου 2013 
Σήμερα και με αφορμή μια ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιά – ο οποίος πρωτοστατήσει στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας,-«ανακαλύπτουν» «ύποπτες ματαιώσεις πλειστηριασμών».

Για να δώσουν αληθοφάνεια στους ισχυρισμούς τους μας λένε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις «ματαίωσαν πλειστηριασμό κατοικίας οικογένειας βιομηχάνων που χρωστούσε 1,2 εκατ ευρώ και επιχειρηματία με οφειλή πάνω από 2 εκατ ευρώ».

Δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρονται τα παπαγαλάκια του Σκάι. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλα τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχουν στόχο να προστατεύσουν την λαϊκή περιουσία για να μην βρεθεί στα νύχια «κορακιών-αρπακτικών». Άλλωστε όλες οι διακηρύξεις τους αυτό σημειώνουν.
Είναι δηλαδή προκλητικό και γίνεσαι συνειδητά ψεύτης όταν αποδίδεις «ύποπτες προθέσεις» σε όσους/ες συμμετέχουν σε ανάλογες συλλογικότητες. Αν ισχύουν τα όσα επικαλείται η τηλεόραση του Σκάι και μέσα απ’ τις λαϊκές κινητοποιήσεις ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί περιουσίας καπιταλιστών αυτό είναι μια εξαίρεση και δεν μπορεί να χρωματίσει την αξιόλογη και αποτελεσματική δράση αυτού του κινήματος
Είναι τόσο χοντροκομμένη η αλήτικη προπαγάνδα στην οποία επιδίδονται οι δημοσιοκάφροι που σιτίζονται από το ταμείο του Αλαφούζου, που ειλικρινά αναρωτιέσαι αν υπάρχουν τηλεθεατές οι οποίοι διαθέτουν μέση πολιτική σκέψη που μπορεί να αποδεχθούν τα εμέσματα που εκπέμπουν καθημερινά.

Χτες στην τηλεόραση του Σκάι, μαρκουτσοφόροι της έκαναν προσπάθεια να απαξιώσουν την ακτιβίστικη δράση του «Ρουβίκωνα» στην ΔΟΥ Ψυχικού επικαλούμενοι ότι «οι κάτοικοι του Ψυχικού δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ».

tsak-giorgis