Ελλάδα vs. Monsanto

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του δηλητηρίου της Monsantoγλυφοσάτη — παρόλο που οι επιστήμονες του ΟΗΕ το θεωρούν ύποπτο για καρκινογενέσεις! 
Το τοξικό ζιζανιοκτόνο βρίσκεται παντού: σε παιδικές χαρές, στο φαγητό μας, σε δρόμους… ακόμη και στο αίμα μας. 

Ήδη Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία ανακοίνωσαν πως δε θα στηρίξουν την προτεινόμενη ανανέωση. Όμως ο Έλληνας υπουργός Β. Αποστόλου ακόμη δεν έχει πάρει θέση. 
Μας μένουν 3 μέρες μέχρι την ψηφοφορία στις Βρυξέλλες και η Ελλάδα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. 
Αν ενώσουμε τώρα τις φωνές μας μπορούμε να βγάλουμε αυτό το δηλητήριο από τη ζωή μας! Επικοινώνησε σήμερα με το γραφείο του υπουργού για να του ζητήσουμε να πάρει τη σωστή απόφαση: 
PhoneΠάρε τηλ. στο γραφείο του: 2102124388 ή 2102124298 
Δες παρακάτω μερικές ιδέες για το τι μπορείς να του πεις, αλλά ακόμη καλύτερα αν εκφραστείς με δικά σου λόγια:
  • Ως Έλληνας πολίτης και καταναλωτής, σας καλώ να προστατεύσετε την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, καταψηφίζοντας την πρόταση της Κομισιόν για 10ετή ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας της γλυφοσάτης.
  • Σωρεία στοιχείων προκαλούν ερωτηματικά για το πόσο ανεξάρτητη και αξιόπιστη είναι τελικά η αξιολόγηση κινδύνων που παρουσίασε η ΕΕ για να στηρίξει αυτή την πρόταση. Ολόκληρα τμήματα στη μελέτη της ΕΕ είναι «Αντιγραφή / Επικόλληση» από την αίτηση της ίδιας της Monsanto!
  • Σας ζητώ να αποφασίσετε για τη στάση της χώρας μας την Τετάρτη με βάση τις ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες που συνδέουν τη γλυφοσάτη με τον καρκίνο, και όχι με βάση τις πληρωμένες από την εταιρεία μελέτες και δημόσιες σχέσεις που προωθεί ο κολοσσός των αγροχημικών.
Η ομάδα του Avaaz