Διψάνε δανειστές και κυβέρνηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αποκάλυψη από την συνάντηση Ρούσκα-Δανειστών

      
Από το εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε ο αρχικόρακας Ρούσκας προς τους συμβολαιογράφους σχετικά με τη συνάντηση του με την τρόικα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαφαίνεται:

1. Η «κάψα» των δανειστών να αρπάξουν την ιδιωτική λαϊκή περιουσία,
 
2. Η συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης (της…»αριστεράς» ντε) στο να υλοποιηθεί αυτή η απαίτηση και η «κάψα» (πρώτο προαπαιτούμενο προς υλοποίηση το ονόμασε ο υπουργός – εδώ γελάνε με μαύρο δάκρυ – δικαιοσύνης Στ.Κοντονής) των δανειστών,γεγονός που επισημαίνεται με τη φράση «ένας συμβολαιογράφος για όλη την Ελλάδα» που σημαίνει ότι,κατά παράβαση του νόμου,αν οι συμβολαιογράφοι κάποιας περιφέρειας αρνηθούν να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς,τότε θα μπορεί να το κάνει άλλος συμβολαιογράφος από άλλη περιφέρεια της χώρας!

 
3. Να περιμένετε να δυσφημιστεί ακόμα πιο ξεδιάντροπα το κίνημα και,στην ανάγκη,να χτυπηθεί από τις δυνάμεις καταστολής!
Μπαίνουμε σε πολύ αποφασιστική φάση του αγώνα μας και πρέπει να επιδείξουμε ενότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις των επικυρίαρχων και των υποτακτικών τους!
Το εσωτερικό σημείωμα Ρούσκα προς τους συμβολαιογράφους έχει ως εξής:
«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Μέλη της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε.,
Σήμερα, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30 μμ, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο Hilton, με την ομάδα των δανειστών-θεσμών για να τους ενημερώσουμε για την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το πρώτο προαπαιτούμενο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η ολοκλήρωση της υλοποίησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2017.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ετέθη από τους εκπροσώπους των θεσμών (παρευρίσκονταν συνολικά 20 άτομα) το ζήτημα της διενέργειας πλειστηριασμών από συμβολαιογράφους σε όλη τη χώρα. Ετέθησαν τα παρακάτω ερωτήματα:
Πόσοι συμβολαιογράφοι έχουν πιστοποιηθεί σήμερα;
Ποια είναι η γεωγραφική τους κατανομή; Ζητήθηκε έγγραφο με τον αριθμό των πιστοποιηθέντων συμβολαιογράφων ανά πρωτοδικειακή περιφέρεια.
Διατυπώθηκε με σαφήνεια ότι στις περιπτώσεις όπου οι συμβολαιογράφοι απέχουν μετά από απόφαση του συλλογικού τους οργάνου ή στις περιπτώσεις που το σύνολο των συμβολαιογράφων μιας περιφέρειας αρνείται να πιστοποιηθεί, έστω και προσωρινά, οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να διενεργούνται από πιστοποιημένο συμβολαιογράφο οπουδήποτε και αν αυτός εδρεύει, διότι εκείνο που προέχει για αυτούς σήμερα είναι να ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού πανελλαδικά.
Σύμφωνα με την ακριβή απόδοση των λεγομένων τους «ένας συμβολαιογράφος για όλη τη χώρα». Οι θεσμοί επεσήμαναν ότι αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς είναι η διενέργεια πλειστηριασμών κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας και ανέφεραν την περίπτωση της Κέρκυρας, όπου δεν διενεργούνται πλειστηριασμοί ούτε ηλεκτρονικοί ούτε συμβατικοί. Δεν έδειξαν ενδιαφέρον για μη τουριστικές περιοχές, όπως π.χ. τη Δυτική Μακεδονία.
Με λίγα λόγια, για όποιον δεν το καταλαβαίνει, θέτουν θέμα τοπικής αρμοδιότητας, διότι έτσι πιστεύουν (οι θεσμοί) ότι θα λυθεί το πρόβλημα της διενέργειας πανελλαδικά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Μετά την ως άνω σύντομη ενημέρωσή σας και για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού ζητήματος, καλείσθε να υποβάλλετε εγγράφως άμεσα και συγκεκριμένα οποιαδήποτε πρότασή σας για την αντιμετώπιση του θέματος της τοπικής αρμοδιότητας, όπως αυτό μας ετέθη σήμερα, με την προσωπική μου επισήμανση ότι και η μη υποβολή πρότασης αποτελεί πολιτική θέση.
Στη σημερινή συνάντηση στο Hilton παραβρέθηκαν από το Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας, η Γενική Γραμματέας Ευτυχία Καραστάθη και το μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος Δράγιος.
Τέλος, σας ενημερώνω ότι την προσεχή Τετάρτη, 25.10.2017, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Hilton,μετά από πρόσκληση των επικεφαλής των θεσμών Declan Costello, Delia Velculescu, Francesco Drudi & Nicola Giammarioli προς τον Πρόεδρο της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. Γεώργιο Ρούσκα και τους συνεργάτες του. Φρονούμε ότι, εκτός από τους συνεργάτες του Προέδρου, θα πρέπει να συμμετάσχει και ένα μέλος της Συντονιστικής, κατά τη γνώμη μας ο κ. Χρήστος Τερζίδης.
Με τιμή
Γεώργιος Ρούσκας
Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. και
της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε.»