Ηχηρό μήνυμα του «Ρουβίκωνα» σε «φακελάκηδες» γιατρούς (Βίντεο)

Το ψυχικό τραλαλά που πέρασε ο γιατρός Χρήστος Χαρίτου, διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, θα το θυμάται σε όλη του την ζωή.
Λίγο ακόμα και ο ίδιος θα ζητούσε καρδιολόγο αν κρίνουμε από το ύφος του το οποίο παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.
Αιτία ήταν η «επίσκεψη» που του έκαναν μέλη του «Ρουβίκωνα», μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες που έγιναν στη συγκεκριμένη αναρχική ομάδα ότι αυτός ο γιατρός απαιτεί από τους ασθενείς τους να του δώσουν «φακελάκι» για να τους χειρουργήσει.

Ο «φακελάκιας» γιατρός σήμερα δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια απ’ τις συνηθισμένες ΕΔΕ που ξέρουμε που καταλήγουν. Είχε μπροστά του αποφασισμένα άτομα που του πρόσφεραν στα αυτιά του την «μελωδία»: «Αν ξαναμάθουμε ότι ξαναπάρεις φακελάκι θα ρθούμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. … Μην διανοηθείς να ξαναπάρεις φακελάκι. Θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σε βάλουμε τα λεφτά απ’ το φακελάκι να τα φας. Τελευταία προειδοποίηση». 

Προφανώς η υγεία στον καπιταλισμό είναι εμπόρευμα και όλοι γνωρίζουμε τι επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία από ορισμένους «επιστήμονες» που εκμεταλλεύονται τις γνώσεις τους για να κερδοσκοπούν σε βάρος αρρώστων ανθρώπων.
Και είναι δεδομένο ότι αυτή η παρέμβαση της αναρχικής ομάδας δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση που επικρατεί. Στέλνει όμως ένα μήνυμαΟσοι επίορκοι γιατροί θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας συνήθως φτωχούς ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αρρώστια τους, μπορεί να βρεθούν σε απρόσμενα, δυσάρεστα γι’ αυτούς σκηνικά.
Και δεν είναι απλώς ότι θα δημοσιοποιηθεί η αντικοινωνική τους συμπεριφορά … Τα λόγια του μέλους του «Ρουβίκωνα» είναι δεδομένο ότι δεν ενθουσίασαν τους συναδέλφους του καρδιολόγου γιατρού που επιδίδονται στο ίδιο «σπορ» μ’ αυτόν.

Τό βίντεο εδώ

tsak-giorgis