Κάλεσμα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας & δίψας στην πλατεία Σαπφούς.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 2/11, στην Πλατεία Σαπφούς στις 17:00.

Καλούμε το λαό της Λέσβου να ενώσει τη φωνή του μαζί με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Σαπφούς τις τελευταίες 14 ημέρες. Ήδη πολλοί από αυτούς  έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και ένας εξ αυτών απεργία δίψας, όπου σήμερα Τρίτη 1/11 λιποθύμησε και οδηγήθηκε στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.

Η υγεία τους μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Ο αγώνας τους, που διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δείχνει την απόγνωση τους, για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο κολαστήριο της Μόριας αλλά και την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα για ζωή και ελευθερία ως την πλήρη δικαίωση τους.

Ο αγώνας των προσφύγων της πλατείας Σαπφούς, που διεκδικούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την ηπειρωτική Ευρώπη και να τους αναγνωριστεί το καθεστώτος του πρόσφυγα, συναντά το  αίτημα των κατοίκων της Λέσβου να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας, να πάψει η Λέσβος να είναι μια τεράστια φυλακή, να καταργηθεί η απάνθρωπη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και να ανατραπούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφαρμόζουν η Ε.Ε. και οι Ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο αγώνας των προσφύγων της Πλατείας Σαπφούς συναντά τον αγώνα των προσφύγων της Πλατείας Συντάγματος οι οποίοι ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας την επανένωση τους με τις οικογένειες τους που ζουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. έχει εγκλωβίσει και αυτούς στην Ελλάδα για πάνω από ενάμιση χρόνο.

Ο διαχωρισμός των οικογενειών, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης η εξαθλίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι τα πιο σύγχρονα εργαλεία βασανισμού που χρησιμοποιούν η Ε.Ε. και η Ελληνική κυβέρνηση για να εξοντώσουν τους πρόσφυγες. Επί της ουσίας η εφαρμοζόμενη πολιτική εξόντωσης των προσφύγων έχει υιοθετήσει πλήρως την λογική των κάθε λογής ακροδεξιών και ναζιστικών συμμοριών που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη.

Σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική έχει ενσωματωθεί πλήρως και ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι μόνο η κυβέρνηση του. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μόρια παραμένει ένα κολαστήριο, δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 14 ημέρες, από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ούτε μια ελάχιστη ενέργεια υποστήριξης των προσφύγων, αντίθετα καθοδηγήθηκαν και καθοδηγούνται καθημερινά οι κινήσεις της Αστυνομίας που στόχο έχουν να αποκόψουν τους πρόσφυγες από την κοινωνία του νησιού. Την ίδια πολιτική, έχουν υιοθετήσει και η Περιφερειακή Αρχή της κ. Καλογήρου και η Δημοτική Αρχή του κ. Γαληνού. Αναλώνονται σε σκιαμαχίες και κάνουν πως δεν βλέπουν τι συμβαίνει λίγα μέτρα μακριά από την πόρτα τους. Άραγε μήπως θέλουν να δουν μερικούς πρόσφυγες νεκρούς από απεργία δίψας ή πείνας;

  • Ενώνουμε την φωνή μας, με την φωνή των προσφύγων, για ελευθερία, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά. Δεν υπάρχει κανένα σύνορο που να καταργεί τις παναθρώπινες αξίες.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ευρώπη φρούριο.

Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό

lesvosnews.net