«Βαθαίνει» ο τάφος της Μεσογείου

26 έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών από την Νιγηρία, βρέθηκαν την Κυριακή νεκρές σε λαχιστένια βάρκα στη Μεσόγειο. Οι Αρχές της ιταλικής πόλης Σαλέρνο περισυνέλεξαν τα άψυχα κορμιά των κοριτσιών, που προσπαθούσαν να μεταβούν από τη Λιβύη στις ευρωπαϊκές ακτές. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το 2017, προσπαθώντας να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη.

Τα 26 κορίτσια βρέθηκαν νεκρά μέσα σε λαστιχένια βάρκα από τις Αρχές της ιταλικής πόλης Σαλέρνο, με την επικεφαλής της αστυνομίας να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και να έχουν βιαστεί. Τα νεκρά κορίτσια είχαν καταγωγή από τη Νιγηρία και προσπαθούσαν να φτάσουν από τη Λιβύη στις ευρωπαϊκές ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα διεξήχθησαν στη Μεσόγειο τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης και 400 πρόσφυγες βγήκαν ζωντανοί. Ανάμεσά τους 90 γυναίκες, 52 παιδιά και ένα βρέφος. Η κυβέρνηση της Λιβύης έχει συμφωνήσει με την ΕΕ για «αυστηρότερη φρούρηση των ακτών της». Οργανώσεις αλληλέγγυων έχουν τονίσει πως αυτό μεταφράζεται σε βύθιση των πλοιαρίων που μεταβαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να μην φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το 2017, προσπαθώντας να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, ενώ πάνω από 150.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στις ευρωπαϊκές ακτές, με το 74% να αφορά στις ιταλικές αφίξεις.

thepressproject.gr