Προβληματική και άστοχη η κατάληψη του Πολυτεχνείου

Εντελώς προβληματική και άστοχη η ενέργεια κάποιων ατόμων που με ανακοίνωση τους στο indymedia ανακοινώνουν ότι «Από τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη πραγματοποιούμε κατάληψη στο Πολυτεχνείο για να απελευθερώσουμε το χώρο από τα κομματικά παράσιτα που καπηλεύονται την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 δεκαετίες τώρα», ενώ σε προηγούμενο κείμενο τους προσπάθησαν να δώσουν θεωρητική κάλυψη σ’ αυτό το εγχείρημα τους.


Η συγκεκριμένη   έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Για «προσπάθεια παρεμπόδισης του τριήμερου εορτασμού» κάνει λόγο η ιστοσελίδα 902, ενώ το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έχει κατακλυστεί από κείμενα συλλογικοτήτων που επικρίνουν και καταδικάζουν την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ_λ), ΔΕΑ κ,α) αναφέρει μεταξύ άλλων: «καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό από το χώρο και την απόπειρα ακύρωσης του εορτασμού από ομάδες εχθρικές στο κίνημα. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση από κανένα τμήμα του κινήματος, είναι αποτέλεσμα μιας ακραίας ιδιοκτησιακής λογικής που αποκλείει όλο το λαό από το χώρο του ασύλου». 

Η ΟΚΔΕ χαρακτηρίζει τους καταληψίες «ανθρώπους του περιθωρίου» που «επικαλούνται τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο» για να προβούν σε «θρασύδειλη πρόκληση», ενώ με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την κατάληψη φοιτητικοί σύλλογοι, η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 κ.α

tsak-giorgis