Για τον βαρύτατο τραυματισμό της δικηγόρου Αθ. Τσουκαλά

Να το ξεκαθαρίσουμε. Η δικηγόρος Αθανασία (Νατάσα για τους φίλους/ες της) Τσουκαλά, και η οποία τώρα νοσηλεύεται διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση, στον Ευαγγελισμό, είναι θύμα εγκληματικής δολοφονικής ενέργειας.

 

Μια ναυτική φωτοβολίδα, εκτοξευμένη στα τυφλά από αυτοσχέδιο πυροσωλήνα, μόνο σαν πράξη αντίστασηςαπέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς δεν μπορεί να θεωρηθεί.  

Είναι προκλητικά ηλίθιοι κάποιοι ισχυρισμοί ανεγκέφαλων χρηστών του διαδικτύου που κάνουν λόγο «για παράπλευρη απώλεια του κοινωνικού πολέμου».

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιες ενέργειες δυσφημούν όλο το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα και το μόνο που κατάφεραν –χωρίς φυσικά να ήταν στις προθέσεις τους- είναι σήμερα να μην μιλάει κανείς για το χθεσινό όργιο αστυνομικής καταστολής και όλη η ειδησεογραφία να εστιάζεται σ’ αυτή την εγκληματική ενέργεια;

Πέρα από τις ευχές μας να ξεπεράσει όσο πιο σύντομα γίνεται το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μαχόμενη αυτή δικηγόρος, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια νομικό η οποία βγήκε δημόσια και κατάγγειλε το γεγονός ότι η Σχολή Αστυνομικών της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα, έχει μετατραπεί σε φυτώριο φασιστών, ενώ είχε αναλάβει την υπεράσπιση ποινικά διωκόμενων αντιεξουσιαστών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η λαϊκή αντιβία, (αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει τέτοια τις αψιμαχίες που κατά καιρούς σημειώνονται μεταξύ αναρχικών –μπάτσων), δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη όταν δεν είναι απόλυτα στοχευμένη και καταλήγει σε εγκληματική ενέργεια, όπως συνέβη με θύμα την Αθανασία Τσουκαλά.

tsak-giorgis