Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα τρομοσόου, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι συλλήψεις στον Νέο Κόσμο των 9 Κούρδων και Τούρκων αντικαθεστωτικών μετατρέποντας σε τηλεοπτικό θρίλερ προς άγρα εντυπώσεων.

Όπως έχει συμβεί σε πάρα πολλές ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν:

  • οι συλληφθέντες ξυλοκοπούνται από τους αστυνομικούς,
  • η Αντιτρομοκρατική κάνει επιλεκτικές διαρροές τις οποίες αναπαράγουν οι γνωστοί πρόθυμοι ρεπόρτερ,
  • το μέγεθος της υπόθεσης διογκώνεται πέρα από κάθε λογική,
  • οι φωτογραφίες των συλληφθέντων δίνονται στη δημοσιότητα σε αντίθεση με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τους πρόσφυγες.
Εννοείται ότι στα ευφάνταστα ρεπορτάζ παραλείπεται να αναφερθεί ο βαθύτατα αντιδημοκρατικός χαρακτήρας του καθεστώτος Ερντογάν που έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγούμενο πογκρόμ εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων γιατί είναι αγωνιστές-τριες, γιατί ο αγώνας τους στρέφεται εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν και όχι εναντίον των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, γιατί η «Διεθνής» της αντιτρομοκρατίας απειλεί τις ελευθερίες όλων μας.
Αθήνα, 1/12/2017
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

«Είμαστε δωράκι στον Ερντογάν! Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αντιφασίστες – Μας ξυλοκόπησαν» υποστηρίζουν οι εννέα Τούρκοι

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των 9 Τούρκων συλληφθέντων και Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.
Οι εννέα Τούρκοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τρομοκρατία αλλά είναι ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Τόσο κατά την προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα όσο και κατά την έξοδο τους από κτίριο, 16 αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες φωνάζαν συνθήματα, χειροκροτούσαν και τους έραιναν με λουλούδια.  Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων.

Επίσης σε βάρος των εννιά απαγγέλθηκαν οι πλημμεληματικές κατηγορίες της διακεκριμένης αντίστασης, της παράνομης οπλοκατοχής(σουγιάδες) και της παράνομης κατοχής κροτίδων και καπνογόνων.
Αρνούνται τα πάντα