Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι σήμερα η κατάθεση του Δ. Κουσουρή στην δίκης της Χρυσής Αυγής

Ο συγγραφέας (εδώ έχουμε αναρτήσει ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του: «Δίκες των Δοσιλόγων, 1944-1949. Δικαιοσύνη, Συνέχεια του Κράτους και Εθνική Μνήμη») και καθηγητής ιστορίας Δημήτρης Κουσουρής καταθέτει σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.


Η κατάθεση του θύματος της ναζιστικής συμμορίας, που από τύχη δεν είναι νεκρός («Τον χειρούργησα το ίδιο βράδυ γιατί δεν είχε πολύ χρόνο, θα πέθαινε, σώθηκε γιατί ήταν νεαρός οργανισμός. Τα χτυπήματα στο κρανίο ήταν πολλαπλά, είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια βία. Η δύναμη των χτυπημάτων που δέχτηκε ισούνταν με αυτά που ασκούμε σε τριάντα εκατοστά τσιμέντο για να σπάσει! Όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι», είχε πει στην κατάθεση του ο γιατρός που τον χειρούργησε Χ. Γεωργόπουλος), αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί αν ξανανοίξει η υπόθεση Κουτσουρή και αναγκαστεί να καταθέσει ο επικεφαλής του ναζιστικού εγκληματικού τάγματος εφόδου της Χρυσής  Αυγής,  Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, τότε το πρόβλημα θα μεγεθυνθεί για τον φυρερίσκο Μιχαλολιάκο.

Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα με την σημείωση ότι όταν ο «Περίανδρος» βγήκε από την φυλακή (έμεινε μόνο 4 χρόνια) αποκήρυξε την δράση της Χ.Α «λούζοντας» με καθόλου τιμητικά κοσμητικά επίθετα τον φυρερίσκο Ν. Μιχαλολιάκου. (Δείτε εδώ)

Ηταν 16 Ιούνη του 1998 όταν ο τότε υπαρχηγός της Χ.Α., Αντώνης Ανδρουτσόπουλος – γνωστός και ως «Περίανδρος»– ηγούμενος σε «τάγμα εφόδου» εξαπολύει δολοφονική επίθεση με στόχο τους τότε φοιτητές Δημήτρη Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη, και κατά του εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη.  
Κινούνται απειλητικά κατά πάνω τους, δείχνοντας τον Κουσουρή και φωνάζοντας: «Αυτός είναι!». Οι δυο τελευταίοι καταφέρνουν να ξεφύγουν, αλλά τον Κουσουρή ο οποίος τότε ήταν γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ τον εγκλωβίζουν και τον χτυπούν ανελέητα με ρόπαλα στο κεφάλι. Τον εγκαταλείπουν μόνο όταν τον βλέπουν να πέφτει κάτω και να παραμένει ακίνητος, υποθέτοντας πιθανόν ότι ήταν νεκρός!  

Ενα μικρό απόσπασμα από κείμενο του «Ιου: Το απόγευμα της 16ης Ιουνίου, λίγα βήματα μακριά από τα φρουρούμενα δικαστήρια, μια ολιγάριθμη ομάδα Χρυσαυγιτών (η οποία από το πρωί στριφογύριζε ανέμελα στην περιοχή και συνομιλούσε μάλιστα με ορισμένους άνδρες των ΜΑΤ) δεν υπήρχε περίπτωση να «εξατμιστεί». Την αποτελούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην Ευελπίδων είτε ως κατηγορούμενοι για παλιά βιαιοπραγία της Χρυσής Αυγής, είτε ως συμπαραστάτες της οργάνωσης.

Πριν ο Τύπος ξεσκεπάσει την υπόθεση, η ηγεσία της αστυνομίας -και ο κ. Ρωμαίος– είχαν δώσει το στίγμα: «Πρόκειται για διαμάχη ακροκινούμενων ομάδων»! Τα αστυνομικά όργανα που βρίσκονταν κοντά ή έφτασαν λίγα λεπτά μετά στον τόπο του εγκλήματος για λόγους που ακόμα δεν έχουνδιευρευνηθεί, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν τους αυτόπτες μάρτυρες …

Από τη δικογραφία φαίνεται καθαρά ότι οι φονιάδες είναι οι 8-10 Χρυσαυγίτες από το μπουλούκι των περίπου 15 που ήταν στα δικαστήρια. Αυτοί ήταν από τις πρώτες ώρες γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. Γιατί δεν μπήκε στα σπίτια τους; Γιατί δεν εξέδωσε αμέσως εντάλματα; Γιατί δεν έκανε τον κόπο να καλέσει για έναν (ακόμα) καφέ τον φίρερ της ναζιστικής γκρούπας, Νίκο Μιαχαλολιάκο; 

Ο «Περίανδρος», ύστερα απ’ αυτή την επίθεση, κρυβόταν για 7 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με τα «Νέα» στις 17 Μαρτίου του 2004, «η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. που συστήθηκε για τη σύλληψη του ενόσω φυγοδικούσε σκόνταψε στις διασυνδέσεις της «Χρυσής Αυγής» και του ίδιου του «Περίανδρου» με αξιωματικούς του Σώματος». 

Ο Ανδουτσόπουλος παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στις … διωκτικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2005 και προφυλακίστηκε για να δικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2006. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών. Τρία χρόνια μετά το Εφετείο, αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα άλλαξε το κατηγορητήριο. 
Ο «Περίανδρος» δικάστηκε για μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας (εναντίον του Κουσουρή), μετατρέποντας τις άλλες δύο κατηγορίες σε κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αδίκημα που είχε παραγραφεί ως πλημμέλημα. Η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια. 

Τότε πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής τον κατηγόρησαν ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές προκειμένου να πέσει «στα μαλακά». Λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε σ’ αυτό το δημοσίευμα της εποχής, αλλά και να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, ο Δ. Ανδρουτσόπουλος αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος του είχε δώσει εντολή για την δολοφονική επίθεση στον Δ. Κουσουρή, ενώ στην εγκληματική ομάδα του συμμετείχε και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.  


Είναι αστειότητες δηλαδή όσα μας λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης σήμερα στην δίκη της Χ.Α προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της. 

Μέσα από τα λόγια του «Περίανδρου», φαίνεται ότι δεν γινόταν απολύτως τίποτα χωρίς τη έγκριση του «αρχηγού» (Δείτε κι αυτή την ανάρτηση). Eπιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά οι πρακτικές της ΧΑ, που… παραμένουν αναλλοίωτες όλα τα χρόνια: όποιο μέλος βρεθεί κατηγορούμενο για εγκληματική πράξη, η στάση του ναζιστικού μορφώματος είναι «δεν σε ξέρω, δεν σε είδα», όπως επιχειρήθηκε και στην περίπτωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Βαθύ κόκκινο