Δήμος Βύρωνα: Η δημοτική αρχή έδωσε στις τράπεζες λίστα με τα ονόματα των οφειλετών του δήμου

Άρχισαν ήδη από τις τράπεζες οι πρώτες κατασχέσεις λογαριασμών

Αναβρασμός στους πολίτες, που στρέφονται εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία προσπαθεί να αποποιηθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνει με αυτή την πολιτική της.

Λίστα με τα 3.800 ονόματα συμπολιτών, που χρωστούν χρήματα στο δήμο Βύρωνα, για διάφορους λόγους, έδωσε η δημοτική αρχή στις τράπεζες. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αφορούν ποσά που ξεκινούν από 70 ευρώ και πάνω, ενδεχομένως ανάμεσα τους βρίσκονται και μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αυτό άρχισε να γίνεται γνωστό από τη Δευτέρα και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ποικίλους σχολιασμούς στους κατοίκους της πόλης.

Η γνωστοποίηση του γεγονότος στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και κυρίως των κ.κ. Μαυρόπουλου και Τζωρτζιότη. Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση, αντηλλάγησαν βαρύτατες εκφράσεις με ορισμένους αντιδημάρχους -π.χ. Καραγιάννη, Σπυρόπουλο- που υπερασπίστηκαν την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που επεδίωξαν να ρίξουν τις ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου.

Από την Τρίτη το πρωί καταφθάνουν στο Δημαρχείο αγανακτισμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί, ακόμα και λογαριασμοί μισθοδοσίας. Ορισμένοι δηλώνουν άγνοια για το χρέος προς το Δήμο, αφού όπως δηλώνουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε ο Δήμος πήγαιναν σε λάθος διεύθυνση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι κατασχέθηκε λογαριασμός σε υπάλληλο του δήμου για χρέος που δεν γνώριζε ότι έχει.

Εν τω μεταξύ καθώς κυκλοφορεί η είδηση, πολλοί συμπολίτες μας τρέχουν να δηλώσουν ακατάσχετο το τραπεζικό λογαριασμό τους, σε μια προσπάθεια άμυνας απέναντι στη πολιτική της δημοτικής αρχής, που λειτουργώντας ως μακρύ χέρι της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής εφαρμόζει με οριζόντιο τρόπο χωρίς κανένα διαχωρισμό ή αξιολόγηση, την αναγκαστική είσπραξη χρεών μέσω κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η αντίθεση μας σε αυτή την ισοπεδωτική πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να καλύψει μεγαλοοφειλέτες, μπαταξήδες και εξυπνάκηδες που λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις μέρες μας με τις πολιτικές που έχουν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχουν συμπολίτες μας άνεργοι, φτωχοί, επαγγελματίες υπερχρεωμένοι, που αδυνατούν να πληρώσουν. Αντί η εκλεγμένη δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός και αλληλέγγυα δίπλα στους πολίτες που την εξέλεξαν, έρχεται σήμερα και τους τιμωρεί και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις γιορτές.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν ή διευκόλυναν με την στάση τους την ψήφιση του προϋπολογισμού πριν λίγες μέρες; Περιλαμβάνονταν και οι αναγκαστικές κατασχέσεις στo παζάρι που προγήθηκε;

Η πόλη μας και οι κάτοικοι της, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την αρχή της οικονομικής κρίσης με την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών, αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας καλά και το συναντάμε καθημερινά στα σκυφτά κεφάλια των συμπολιτών μας. Το γνωρίζει καλά και ο κ. Δήμαρχος με την δημοτική ομάδα που του έχει απομείνει. Με την συνειδητή πολιτική επιλογή των οριζόντιων κατασχέσεων τίθεται οριστικά απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα, τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Η οργή και αγανάκτηση των φτωχών λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση, με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, της κεντρικής και της δημοτικής εξουσίας.

Να αναστείλει τώρα η δημοτική αρχή την απόφασή της προς τις τράπεζες για την αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη συμπολιτών μας προς τον Δήμο Βύρωνα.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ – 12/12/2017

Μπαράζ κατηγοριών κατά των ανάλγητων πρακτικών της διοικούσας ομάδας του δήμου Βύρωνα…

Μαυρόπουλος: “Λειτουργήσατε σαν λαγός των μνημονίων”…
“Δεν αισθάνεστε καμία τύψη γι’ αυτό που κάνατε;”.

Κόνσουλας: “Αισχρή η διαδικασία που ακολουθήσατε”.
“Είσαστε τελειωμένοι”..!

Πάλμος: “Είσαστε μανούλες για να ξεγελάτε τον κόσμο”..!
“Είναι ντροπή όλα αυτά που κάνετε…”!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πλήρη εφαρμογή στις πρακτικές της διοικούσας ομάδας του δήμου Βύρωνα βρήκε η παροιμία “πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι”… Προσπάθησαν να “πουλήσουν” τη χτεσινή έκτακτη και “κατεπείγουσα” σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ως φαεινή ιδέα δική τους, επειδή, δήθεν, κατάλαβαν ότι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα (που οι ίδιοι δημιούργησαν…) σε χιλιάδες οικογένειες του Βύρωνα. Στην πορεία της συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να συγκαλέσουν το δημοτικό συμβούλιο αφού το είχε ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση..!

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την παράθεση των ηχητικών με την τοποθέτηση του ανεξάρτητου κ. Τάσου Μαυρόπουλου. Πιστεύω ότι είναι μία από αυτές που αποδίδει ανάγλυφα ό,τι έχει διαπράξει η διοικούσα ομάδα του δήμου Βύρωνα.

Στη διάρκεια της διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής «σημαδεύτηκε» από την ΜΗαναφορά στην ουσία του θέματος το οποίο ήρθε ως «επείγον» και ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Χτες, τόσο ο κ. Μπαντής όσο και ο κ. Ζούμπος, οι οποίοι μετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση, επέρριψαν ευθύνες στον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κόκκαλη για εσκεμμένη ΜΗ αναφορά της ουσίας του θέματος που δημιούργησε όλα τα προβλήματα. «Μουλωχτά το περάσατε, χωρίς να έχουμε στα χέρια μας εισηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούμπος.

Για άλλη μια φορά ο κ. Κόκκαλης παρουσιάστηκε με εριστική και ειρωνική διάθεση απέναντι στους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του στον κ. Μπαντή: «Είσαστε καλά;», «Είσαστε σοβαρός;»..!

Για πρώτη, ίσως, φορά, ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης εμφανίστηκε βαρύθυμος και έτοιμος να «εκραγεί» σε κάθε παρατήρηση της αντιπολίτευσης. Ίσως την κακή διάθεσή του επιδείνωσε η αποκάλυψη ότι η ταμίας του δήμου είχε και άλλες, ΠΟΛΛΕΣ, εναλλακτικές να ακολουθήσει, εκτός των κατασχέσεων..! Κάτι που, φυσικά, δεν ταίριαζε με το «σενάριο» που παρουσίασε η διοικούσα δημοτική ομάδα, η οποία προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για τις κατασχέσεις και τους επικείμενους πιθανούς πλειστηριασμούς, μεταθέτοντας όλο το βάρος των επιλογών στην ταμία του δήμου!!! Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στην ανακοίνωση του δήμου, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της «υφαρπαγής» της ομόφωνης απόφασης και των όσων ακολούθησαν.

Όμως, οι τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των παρατάξεων έδειξαν ότι δεν έπεισαν κανέναν. Ο ορυμαγδός των καταγγελιών για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν αφήνει έκθετους πολλούς. Το πρόβλημα για τους πολίτες είναι ότι, όπως φάνηκε, «δεν ίδρωσε το αφτί τους»… Παρά τις επανειλημμένες αξιώσεις και παραινέσεις για την έκφραση μιας «συγνώμης» από τους υπαίτιους, κάτι τέτοιο δεν συνέβη…

Το «κλου» της αποτυχημένης προσπάθειας μετάθεσης ευθυνών στην ταμία του δήμου ήταν η πρόταση της διοικούσας ομάδας του δήμου για «ΑΝΑΣΤΟΛΗ» της διαδικασίας μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Η πρόταση απορρίφθηκε σχεδόν παμψηφεί, αφού δεν κατάλαβε κανένας πώς ήταν δυνατό η αποποιούμενη κάθε αρμοδιότητας και ευθύνης διοικούσα δημοτική ομάδα να μπορέσει να επιβάλει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην ταμία, η οποία, όπως έλεγαν μέχρι πρωίας οι «άρχοντες του ΣΥΡΙΖΑ», «ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΑ» για τη διαδικασία!!! ΟΛΟΙ, σχεδόν, ζήτησαν ξεκάθαρη λύση, με οριστική παύση της διαδικασίας και απαλλαγή των οικονομικά αδύνατων. Τελικά αποφασίστηκε, αν εφασμοστεί αυτό που αποφασίστηκε, να ζητηθεί από τις τράπεζες να ξεπαγώσειη διαδικασία της κατάσχεσης των λογαριασμών από σήμερα. Βέβαια, όταν ομολογήθηκε από τους «άρχοντες του ΣΥΡΙΖΑ’ ότι έχουν ήδη εισπράξει τις πρώτες επιταγές με λεφτά των κατασχέσεων(!!!) δεν ξέρω αν και σε ποιό βαθμό είναι εφικτό το «ξεπάγωμα» της διαδικασίας. Θα δούμε σύντομα.  

Θα ανεβάσω άμεσα όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις ομιλίες των περισσότερων ομιλητών. Η μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις και του δημοτικού συμβουλίου του Βύρωνα δεν μου επιτρέπουν να παρίσταμαι μέχρι πρωίας…

kessariani-vironas.gr