Μήνυμα Αγάπης

Συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από τη φυλάκιση του Μουμία Αμπού Τζαμάλ, του πρώην Μαύρου Πάνθηρα και δημοσιογράφου που παραμένει έγκλειστος στις ΗΠΑ, παρόλο που στο μεταξύ έχει αποδειχτεί ότι η δίκη του ήταν μια κακοστημένη σκευωρία. Η μεταφορά του σε «κανονική» φυλακή το 2011, μετά από 30 σχεδόν χρόνια στην απομόνωση σε πτέρυγα θανατοποινιτών, αποδείχτηκε συνέχιση της εκδικητικής πολιτικής εναντίον αυτής της ενοχλητικής φωνής, που δεν σίγησε ποτέ.

Η επιβεβαίωση της επιμονής στη φυσική εξόντωσή του ήρθε το 2015, με την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη… Όμως ο Μουμία δεν το βάζει κάτω!

«Γιορτάζοντας» την 36η επέτειό του μέσα στο κελί, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές, φίλοι και σύντροφοι,

Είμαστε ζωντανά παραδείγματα ενός πραγματικά αξιοσημείωτου κινήματος: του κινήματος για Ζωή, για Απελευθέρωση, για Αντίσταση και, ναι, για Αγάπη. Επί χρόνια πολεμήσαμε για όλα αυτά. Και εξακολουθούμε να πολεμάμε. Αλλά σήμερα επιτρέψτε μου να σας πω κάτι πιο προσωπικό: η αγάπη σας ήταν που με κράτησε ζωντανό και λογικό στη διάρκεια των σχεδόν 30 χρόνων που πέρασα στην πτέρυγα των μελλοθανάτων. Να το ξέρετε: χάρη σε εσάς, ποτέ δεν ένιωσα μόνος. Ναι, ήμουν μόνος στην απομόνωση. Όμως πίσω από τον τοίχο και τα σίδερα του κελιού ένιωθα την αγάπη σας. Μερικές φορές σαν κύμα, κι άλλες σαν ψίθυρο. Αλλά πάντα εκεί, πάντα παρούσα. Κι όταν καταφέρατε να με βγάλετε από την πτέρυγα των μελλοθανάτων, σας ένιωσα στον αέρα, στη μυρωδιά ενός λουλουδιού. Κι όταν έπεσα σε κώμα, ήσασταν πάντα εκεί. Εσείς με φέρατε πίσω στη ζωή και μου ξαναδώσατε τη δύναμή μου. Ελπίζω να νιώθετε κι εσείς την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα κάνατε, και για όλα όσα θα κάνουμε. Σας ευχαριστώ που είσαστε πάντα εδώ. Σας αγαπώ.

Ο αδελφός σας,
Μουμία Αμπού Τζαμάλ»

Η διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση του Μουμία συλλέγει υπογραφές κάτω από ένα νέο αίτημα για να δοθούν στην υπεράσπισή του τα στοιχεία που αποκρύφθηκαν από την Εισαγγελία και την Αστυνομία και να επαναληφθεί η δίκη. Υπογραφές με ονοματεπώνυμο και ιδιότητα (στα αγγλικά) στέλνονται στο ακόλουθο email: infomumia@gmail.com

.e-dromos.gr