Προς τους «προϊσταμένους» στην αλυσίδα καταστημάτων «PUBLIC»

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την εργοδοτική τρομοκρατία που υπάρχει στους χώρους δουλειάς.

Μπορεί να αντιληφθούμε απόλυτα τον φόβο που έχει ο εργαζόμενος/η, μπροστά στον πιθανότητα απόλυσης, να καταγγείλει επώνυμα τι πρέπει να υποστεί στο ωράριο εργασίας του για να εξασφαλίσει ένα μισθό πείνας της τάξης των 500 ευρώ τον μήνα.

Στην κατάσταση που βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα –το οποίο ειδικά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι είτε ανύπαρκτο, είτε εργοδοτικό, ενώ σπανίζουν οι ταξικές παρουσίες- είναι αντιληπτός ο λόγος που εργαζόμενοι/ες δεν τολμούν να καταγγείλουν επώνυμα τους εξευτελισμούς και την εργασιακή πίεση, από τα εργοδοτικά τσιράκια που έχουν τον τίτλο του «προϊστάμενου», στο εργατικό τους ωράριο που κι αυτό συνεχώς καταστρατηγείται.

Εμείς γίναμε δέκτες καταγγελιών –δυστυχώς είναι ανώνυμες γι’ αυτό αποφεύγουμε να αναφέρουμε συγκεκριμένα γεγονότα- ότι στην αλυσίδα καταστημάτων «PUBLIC» τα οποία εμπορεύονται προϊόντα τεχνολογίας και επικοινωνίας, (συμφερόντων του καπιταλιστή Πάνου Γερμανού), και ειδικά στο κατάστημα που υπάρχει στην πλατεία Συντάγματος, τα άτομα της εργοδοσίας υποχρεώνουν τους εργαζόμενους/ες να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και εκτός απ’ αυτό τους συμπεριφέρονται υποτιμητικά και απαράδεκτα.

Δεν θα αναφερθούμε περισσότερο σ’ αυτό. Μόνο θα τους θυμίσουμε μια φράση του «εθνάρχη» Καραμανλή: «Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται»Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν τους.

tsak-giorgis