Ο Έλληνας Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεοφιλος ο 3ος πουλάει γη στη Δυτική Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση.
Στην παλαιά πόλη του Ιερουσαλήμ, που αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων με κορωνίδα τον ιερό τάφο.

Το πατριαρχείο διαθέτει επίσης εδάφη σε όλη την Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.
Τα τελευταία χρόνια, οι ελληνορθόδοξοι ηγέτες του πατριαρχείου ενεπλάκησαν σε πώληση αθόρυβα πολλών ακινήτων σε ανώνυμους επενδυτές.
Αυτοί φέρονται να είναι κατά πλειοψηφία Ισραηλινοί «επιχειρηματίες».
Αυτές οι συναλλαγές αύξησαν τον πανικό μεταξύ των Ισραηλινών κατοίκων των οποίων διαμερίσματα είναι χτισμένα σε γη του Πατριαρχείου ενώ οδήγησαν και σε αυξανόμενη δημόσια διαμαρτυρία πολλούς Παλαιστινίους που είναι ενεργά μέλη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Το Πατριαρχείο κυριαρχείται από Έλληνες πολίτες, αλλά το ποίμνιο είναι σε μεγάλο βαθμό Παλαιστίνιοι , πολλοί από τους οποίους ανησυχούν βαθιά.
«Ανησυχούμε για αυτές τις πράξεις της εκκλησίας. Η ιδιοκτησία της μειώνεται χρόνο με το χρόνο», δήλωσε ο Hanna Amireh, ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος υπεύθυνος για εκκλησιαστικές υποθέσεις.
«Αυτό είναι μέρος της γης μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν θέλουμε να πωληθεί αυτή η γη … στον εχθρό μας», τόνισε ο ίδιος.
Το ζήτημα της ιδιοκτησίας γης πλήττει τον πυρήνα του ισραηλο-παλαιστινιακού ζητήματος έχοντας προκαλέσει πολλούς πολέμους στο παρελθόν.
Σε ένα τέτοιο πόλεμο το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ, της οποίας τα ιερά εδάφη περιλαμβάνουν την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, το τζαμί Al-Aqsa και το Δυτικό Τείχος το 1967. 
Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν αυτό το τμήμα της πόλης ως πρωτεύουσα του μελλοντικού δικού τους ανεξάρτητου κράτους.
Οι διαφορές σχετικά με την πώληση γης ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και αφορούσε την Πύλη Γιάφα, την πιο σημαντική είσοδο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου πλήθη προσκυνητών διέρχονταν στο δρόμο τους για τα πιο σεβαστά θρησκευτικά μνημεία της πόλης.
Ακριβώς μέσα στην πύλη υπάρχουν δύο ξενοδοχεία που ελέγχονται από παλαιστινιακές οικογένειες αλλά ανήκουν στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.
Το 2005, ισραηλινή εφημερίδα ανέφερε μια μυστική συμφωνία μεταξύ του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου για την πώληση των ξενοδοχείων σε μια εβραϊκή ομάδα εποίκων που είχε ως στόχο να αγοράσει ιδιοκτησία του Πατριαρχείου σε στρατηγικά σημεία εντός Ιερουσαλήμ για να αυξήσει τον εβραϊκό έλεγχο στην αμφισβητούμενη πόλη.
Η πώληση προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων που ανήκουν στην ορθόδοξη κοινότητα. 
Στη συνέχεια ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης Ειρηναίος Α κατηγορήθηκε ότι ενεπλάκη προσωπικά στην πώληση των ακινήτων .
Οι φήμες προκάλεσαν ρήγμα στην σχέση του Πατριάρχη με αυτόν που πραγματοποίησε τις μυστικές διαπραγματεύσεις και ήταν ο πληρεξούσιος του.
Το σκάνδαλο οδήγησε στην αποχώρηση του Ειρηναίου προκαλώντας.
Νέος προκαθήμενος του πατριαρχείου διορίστηκε ο Πατριάρχης Θεόφιλος ΙΙΙ.
Όλες οι συμφωνίες του πατριαρχείου για αυτές τις ιδιοκτησίες που έχει μισθώσει η ορθόδοξη εκκλησία έγιναν την δεκαετία του 1950 σε Οργανισμούς που συνδέονται με την ισραηλινή κυβέρνηση, όπως το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, (ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην απόκτηση γης και την ανάπτυξη των εβραϊκών κοινοτήτων στο Ισραήλ).
Η ορθόδοξη εκκλησία πώλησε εκτάσεις στις πολυτελείς παραλιακές πόλεις της Καισάρειας και της Jaffa. Σε άλλες συμφωνίες, οι Ισραηλινοί επενδυτές αγόρασαν μεγάλες εκτάσεις γης στις πιο πολυτελείς γειτονιές της Δυτικής Ιερουσαλήμ.
Ένα νομοσχέδιο στο ισραηλινό κοινοβούλιο προτείνει στην κυβέρνηση του Ισραήλ να απαλλοτριώσει άμεσα όλα τα εδάφη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας εκτός εάν πωληθούν σε ιδιώτες επενδυτές.

Οι Πρόσφυγες-Μετανάστες θα αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα;

Μια επιπλέον πτυχή του «πολέμου των πολιτισμών», απαραίτητο συμπλήρωμα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας με το οποίο δρομολογείται η επιβολή της Νέας καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων σε πλανητικό επίπεδο είναι το σλόγκαν «Οι μετανάστες έρχονται για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητỨ…
Δεν το συναντάς μόνο στους ΝΑΖΙ δολοφόνους της Χρυσής και στην ευρωπαϊκή Ακροδεξιά.
Σε ένα ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος Β’, στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του η οποία διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες, ισχυρίστηκε ότι «οι μετανάστες έρχονται στην Κύπρο για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα».
Ο Χρυσόστομος Β’ είπε ότι μόνιμος και τελικός στόχος της Άγκυρας είναι η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου και αναφέρθηκε σε «λεγόμενους πρόσφυγες», οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, προωθούνται στην Κύπρο από την Τουρκία:
«Όλοι αυτοί οι μετανάστες δεν έρχονται εδώ μόνο για τα παχυλά επιδόματα, που απλόχερα τους προσφέρουμε, και μάλλον αποστέλλονται για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα».
Ακραίες θέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου, ενός διαχρονικού αντιδραστικού αστικού θεσμού, του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη γη στη Μεγαλόνησο, με πληθώρα επενδύσεων…
Είναι όμως μόνο οι Ακροδεξιοί και η Εκκλησία που πλασάρουν αυτές τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις ή αποτελούν τις επίσημες αντιλήψεις των Στρατών που διεξάγουν τον πόλεμο των ευρωπαικών χωρών και του ΝΑΤΟ εναντίον των προσφύγων;
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (ΙΔΙΣ), διοργάνωσε το «1ο Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων», το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε ομιλία Ανώτατου στρατιωτικού ε.α (πιο Ανώτατος αξιωματικός για την ιεραρχία του Στρατού Ξηράς δεν γίνεται) περιέγραψε το πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζει το ζήτημα των Προσφύγων.
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου περιγράφηκε για μια ακόμη φορά ως «Τουρκική Απειλή». 
Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα ανάμεσα στα δύο κράτη επικρατεί «Ασταθής Ειρήνη», για την ακρίβεια «μια διακρατική σύγκρουση χαμηλής έντασης». Η σύγκρουση αυτή διεξάγεται με όλα τα μέσα, οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά. Πλέον ο ελληνικός στρατός καταγράφει νέα είδη απειλών: οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία, παράνομους μετανάστες!
Οι παράνομοι μετανάστες συνιστούν μια «ήπια επίθεση, μια ενορχηστρωμένη επίθεση από την Τουρκία, ενταγμένη τη γενικότερη επίθεση». 
Πως να γίνουν λοιπόν πιο σαφείς οι λόγοι της Στρατιωτικής Διαχείρισης του Προσφυγικού ζητήματος. Ο πόλεμος κατά των προσφύγων που οι διεξάγουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχει αφενός τη διάσταση της υπεράσπισης της Ευρώπης Φρούριο, αλλά και την πτυχή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. http://diktiospartakos.blogspot.gr
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το πως η ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες. Το βασικότερο ζήτημα είναι οι ευθύνες τους στη δημιουργία της προσφυγιάς.
Οι ανακοινώσεις μας αποκαλύπτουν: