Το παραλήρημα ραβίνου ενθουσίασε τον Αδωνη

Το βίντεο του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος το οποίο τον καταγγέλλει ως «ακραίο», «φανατικό» και «μισαλλόδοξο». Ο Αδωνης Γεωργιάδης τον βρήκε… απλά άψογο!

Απ’ όλους τους Ελληνες Εβραίους, ο γνωστός για το αντισημιτικό παρελθόν του Αδωνης Γεωργιάδης, πρώην ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και σήμερα αντιπρόεδρος της Ν.Δ., βρήκε μόνο έναν για να ταυτιστεί μαζί του.

Αυτόν τον οποίο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταγγέλλει ως «ακραίο», «φανατικό» και «μισαλλόδοξο». Κατά την προσφιλή του συνήθεια, λοιπόν, να κάνει πολιτική μέσω Τwitter, ο κ. αντιπρόεδρος επέλεξε να προβάλει το παραληρηματικό βίντεο του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο.

Μάλιστα το σχολίασε γράφοντας«απλά άψογος», για να σπεύσει στη συνέχεια να σβήσει το σχόλιό του.

Με αφορμή λοιπόν τα όσα «άψογα» λέει ο ραβίνος στο συγκεκριμένο βίντεο, το ΚΙΣΕ «αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα. Οι ακραίες αυτές απόψεις, άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα».

Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «αυτές οι κραυγές φανατισμού και μισαλλοδοξίας υπονομεύουν την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις».