Κρατούμενος – φοιτητής καταφεύγει σε απεργία πείνας για να παραμείνει στον Κορυδαλλό και να συνεχίσει την εκπαιδευτική του διαδικασία

Στο πρόσωπό του βρίσκει χείριστη εφαρμογή ένας αρνητικά πολυσυζητημένος σωφρονιστικός κώδικας, φασιστικού περιεχομένου, ο οποίος δεν έχει καν ψηφιστεί και εφαρμόζεται ήδη!

Η “Επιτροπή φοιτητών-σπουδαστών-μαθητών φυλακών Κορυδαλλού” καταγγέλλει την αναίτια, τιμωρητική μεταγωγή ενός συγκρατούμενού τους, που ουσιαστικά καταδικάζει τις σπουδές του και τον εμποδίζει να συνεχίσει την εκπαιδευτική του διαδικασία. Ουσιαστικά πρόκειται για εφαρμογή του νέου αντιδραστικού σωφρονιστικού νόμου, προτού καν αυτός ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της επιτροπής.

Στις 4/1/ 2018 ανακοινώθηκε στο συμφοιτητή και συγκρατούμενό μας Σ.Π. ότι μετάγεται για τη φυλακή Μαλανδρίνου παρότι είναι φοιτητής στο ΕΚΠΑ (πολιτικό Νομικής) και παρότι έχει ενεργή δήλωση 6 μαθημάτων, τα οποία σε ένα μήνα εξετάζονται!

Σημειωτέον, ότι ο συγκρατούμενός μας, δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και όλη αυτή η βιάση της μεταγωγής του, έρχεται αντί απάντησης στη διαμαρτυρία του, που απευθύνθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Συνήγορο του Πολίτη, απ’ όπου προέρχεται και ο Γ.Γ.”, κατά την προσφιλή πρόσφατη πρακτική του Υπουργείου να θυματοποιεί άμεσα όποιον τολμά να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Καλούμε τον Υπουργό Κοντονή, επιτέλους, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα από την αγέλη των Γενικών Γραμματέων του και ειδικότερα από το Γενικό Γραμματέα “αντεγκληματικής” πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιο Φυτράκη, ο οποίος δεν διστάζει να εγκαινιάζει ανερυθρίαστα, κάθε τρεις και λίγο, έργα ανύπαρκτα στις φυλακές, (μακέτες), και να προβάλει τον εαυτό του με μαεστρία ως αναμορφωτή του σωφρονιστικού συστήματος.

Το αντεγκληματικής πολιτικής, δεν είναι χώρος για ιδεολογικά άστεγους και πολιτικούς αριβίστες!

Ο Φυτράκης, είναι ένας αποτυχημένος Γενικός Γραμματέας, ο οποίος δεν δίστασε να πει ενώπιον των δικηγόρων των κρατουμένων, στη συνάντησή τους με θέμα την κινητοποίηση ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα, ότι αν έρθουν οι άλλοι, η Νέα Δημοκρατία δηλαδή, “τότε θα είναι άσχημα τα πράγματα”! Παραθέτοντας, όχι μία τεκμηριωμένη άποψη, ως αντεπιχείρημα, αλλά το φόβο!

Χρησιμοποιώντας για άλλη μία φορά, ως μαντρόσκυλο του φασισμού τη Νέα Δημοκρατία! Στον αγώνα μας ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, μεταξύ άλλων, διεκδικούμε να μην έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του επόπτη εισαγγελέα η διακοπή σπουδών των κρατουμένων, όταν κάποιος υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Το παραπάνω άρθρο, εμπεριέχεται στον κατάπτυστο και φασιστικής σκέψης νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος προϋποθέτει διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος για μία τέτοια ενέργεια (διακοπή σπουδών). Ο συγκρατούμενός μας, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πειθαρχικά, παρ’ όλα αυτά, σήμερα αρνήθηκε να μεταχθεί και ξεκίνησε απεργία πείνας, για να περιφρουρήσει τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα, αλλά και κάθε άλλου σπουδαστή κρατούμενου, απέναντι στις φασιστικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Γραμματέα Εγκληματικής (τελικά), σωφρονιστικής πολιτικής Ευτύχιου Φυτράκη, που σαν πρώιμος εφαψίας της εξουσίας, καταστρατηγεί θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των κρατουμένων, σαν επαγγελματίας του είδους!

Δεν είναι δυνατόν, θεμελιώδη δικαιώματα των κρατουμένων, να καθίστανται έρμαια και βορά εν μία νυκτί, επικίνδυνα συμπλεγματικών, προς το αντιδημοκρατικότερο, αναμορφωτών υποτίθεται, του σωφρονιστικού συστήματος (!)

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας Σ. Π. που στο πρόσωπό του βρίσκει χείριστη εφαρμογή ένας αρνητικά πολυσυζητημένος σωφρονιστικός κώδικας, φασιστικού περιεχομένου, ο οποίος δεν έχει καν ψηφιστεί και εφαρμόζεται ήδη!

Ζητούμε την άμεση επίλυση του θέματος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλιώς θα πάρουμε μέτρα για να προστατέψουμε το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην εκπαίδευση!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ