Καταγγελίες για επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών σε Νίκαια και Ρέντη

Πάνω από 30 σπίτια μεταναστών, κυρίως Πακιστανών εργατών, έχουν δεχθεί επίθεση τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Κατά του Ρατσισμού και Φασισμού (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία κάνει λόγο για οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις.

Ήδη από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, έχουν σημειωθεί 30 ρατσιστικές επιθέσεις στη Νίκαια και τον Ρέντη κυρίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και Θηβών.
 
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ οι επιθέσεις γίνονται με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, ακόμη και νεράντζια, με πιο άμεσο αποτέλεσμα το σπάσιμο των τζαμιών.
 
«Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στην περιοχή. Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδινές ώρες. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.
 
«Σε ένα από αυτά ο μετανάστης τούς φώναξε «γιατί τα κάνετε αυτά;» και πήρε απάντηση “βρωμοπακιστανοί, φύγετε, να πάτε στη χώρα σας”. Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τούς μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση
 
Τέλος, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τον Δήμο Νίκαιας, τα συνδικάτα και την Αριστερά να κινητοποιηθούν και προγραμματίζει για την Παρασκευή, στις 21:00, εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο-καφέ «Ιδιώνυμο» (Κοραή 11Α, Κορυδαλλός), όπου θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις στην περιοχή.