Οι φασιστικές συμμορίες δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται

Γιατί ό,τι και να λένε, όπως και να παρουσιάζονται, δεν παύουν να είναι φασίστες. Πιστεύουν σε μια ολοκληρωτική ιδεολογία και θέλουν ένα κράτος χωρίς ελευθερία και δημοκρατία. Ένα κράτος όπου η μόνη επιτρεπόμενη αλήθεια θα είναι η δική τους. Και όπου θα κυριαρχεί η βία και η καταστολή σε αλλοεθνείς και αντιφρονούντες.

Και αυτά δεν τα λένε μόνο. Τα κάνουν κιόλας. Το ποιοι είναι το γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία. Δεν είναι πολιτικός χώρος. Μια συμμορία νοσταλγών του Χίτλερ είναι, μια εγκληματική οργάνωση. Που οργάνωνε και οργανώνει πογκρόμ κατά μεταναστών. Που δολοφόνησε τον Σαχζάντ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα. Που παραλίγο να σκοτώσει το Δημήτρη Κουσσουρή. Που επιτέθηκε με βάρβαρο τρόπο στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επειδή ήθελε να «απαλλάξει» τη Ζώνη από το συνδικάτο για να επικρατήσουν μεροκάματα πείνας. Που έχει ψηφίσει στη Βουλή όλες τις ρυθμίσεις υπέρ των εργοδοτών.

Μια τέτοια οργάνωση δεν θα έπρεπε να έχει κανονικά όχι λογαριασμό στο twitter αλλά ούτε οποιοδήποτε δημόσιο βήμα. Και το ότι βρίσκεται στη Βουλή και απολαμβάνουν ορισμένα από τα μέλη της συμμορίες τα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας προσβολή είναι στη δημοκρατία, στην ιστορία αυτού του τύπου, στα θύματα του φασισμού. Όπως και κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι η συνεχιζόμενη επιρροή τους στα σώματα ασφαλείας.

Μπορεί να τους έπαιξαν στο παρελθόν, από κυνικό και επικίνδυνο υπολογισμό, ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες και αυτό να τους έδωσε δημοσιότητα. Όμως, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τους αντιμετωπίζει ως αυτό που είναι: μια φασιστική συμμορία. Και το να μην κόβει βόλτες ανεξέλεγκτη μια συμμορία στο διαδίκτυο κακό δεν είναι.

aristero-ekstrem