Υπόθεση Παπασταύρου: Αλλη μια περίπτωση για τις διαχρονικές σχέσεις πλουτοκρατών και αστικού πολιτικού προσωπικού

Πιθανόν να θυμάστε την αποστροφή του λόγου του Α. Σαμαρά όταν υπερασπιζόταν από το βήμα της βουλής τον φίλο και συνεργάτη του Παπασταύρου. «Αυτός είναι της ανδρικής σχολής», είχε πει o πρώην πρωθυπουργός ευχόμενος «η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρους».

Δεν ήταν τυχαία αυτή η στάση του τότε αρχηγού της Ν.Δ. Πέρα απ’ τις προσωπικές σχέσεις του με τον Παπασταύρου έπρεπε να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ας μην ξεχνάμε ότι το φιλοσυριζαίικο περιοδικό «Επίκαιρα» αποκάλυψε τις μπίζνες που έκανε ο κολλητός του Σαμαρά, μαζί με την γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι, ενώ δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc αποκάλυπτε περισσότερες διαστάσεις σ’ αυτή την υπόθεση όπως βλέπουμε στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Μίζες, εξοπλιστικά, μαύρο χρήμα και διαχρονικές σχέσεις πλουτοκρατών και αστικού πολιτικού προσωπικού».

Και όπως έχουμε ξαναγράψει επειδή τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα ταυτίζονται στις βασικές πολιτικές τους επιλογές, το μόνο πεδίο αντιπαράθεσης που έχουν είναι οι ανούσιες «κόντρες» τους να μας αποδείξουν ποιο απ’ τα δυο έχει στις τάξεις τους τα λιγότερα λαμόγια.
Και να το θυμηθείτε. Σ’ αυτό θα κινηθεί όλο το προεκλογικό σκηνικό όποτε υπάρξει. (Σ’ αυτή την κατεύθυνση και η «αδέσμευτη» δικαστική λειτουργία θα χρησιμοποιηθεί αναλόγως).

Διαβάζουμε, λοιπόν σήμερα ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα στον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, μετά την έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ, για απόπειρα απάτης. (Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απόπειρα απάτης). Οπως είχε δημοσιευθεί ήδη ο Παπασταύρου είναι ο beneficiarie owner, ο δικαιούχος δηλαδή της υπεράκτιας εταιρείας Stabri, η οποία έχει ως έδρα τον φορολογικό παράδεισο Virgin Islands, και στον λογαριασμό της  διαθέτει 5.397.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν η προέλευση τους.

Ασχετο: Όταν αποκαλύφθηκαν οι λογαριασμοί μέσω τον οποίων ο Ακης Τσοχατζόπουλος έπαιρνε μίζες, ο Βενιζέλος είχε σπεύσει απ’ την βουλή να δηλώσει ότι οι αριθμοί των λογαριασμών που είχαν ανακαλυφθεί ήταν .. τηλεφωνικά νούμερα. Όταν βρέθηκαν οι λογαριασμοί του Παπασταύρου ο Σαμαράς εκτίμησε «ότι ανήκαν σε εντολείς του και αυτός σαν δικηγόρος τους διαχειριζόταν».

Συμπτώσεις …

odofragma-skas