Σαν σήμερα το 2013 χρυσαυγίτες δολοφονούν εν ψυχρώ τον 27χρονο Πακιστανό εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν

Ξημέρωνε 17 Γενάρη 2013 όταν δυο μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος,με εφτά μαχαιριές σε στήθος και πλάτη δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 27χρονο Πακιστανό εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν, στα Πετράλωνα,  όταν ο τελευταίος είχε ξεκινήσει το πρωί να πάει με το ποδήλατό του στην δουλειά.

Οι δολοφόνοι επικαλέστηκαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα –αν και στα σπίτια τους είχε βρεθεί έντυπο υλικό της Χ.Α- και δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανέναν ισχυρισμό των κατηγορουμένων, έκρινε ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο, και δεν τους απέδωσε κανένα ελαφρυντικό. Ομόφωνα τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε αυτή την δικαστική εξέλιξη, καθώς και  τον σχολιασμό από τον Παύλο Τσίμα για τις εξελίξεις που υπήρχαν αυτή την περίοδο και αφορούσαν το ναζιστικό μόρφωμα.

Δήλωση του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη μετά την απόφαση
“Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Σαχζάτ Λουκμάν στην αγκαλιά της μητέρας του Σούκραν Μπίμπι και του πατέρα του Καντίμ Χουσεϊν.
Ωστόσο η σημερινή ομόφωνη απόφαση – ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία χωρίς ελαφρυντικά και για τους δύο δράστες – είναι αναμφισβήτητα μια πρώτη δικαίωση για την οικογένεια Λουκμάν.

Η υπόθεση αυτή που εισάχθηκε στο δικαστήριο από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ως ένα τυχαίο περιστατικό, ένας διαπληκτισμός δι’ ασήμαντον αφορμή, αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα από δύο μαχαιροβγάλτες συνδεδεμένους με τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελέας του ΜΟΔ στην αγόρευσή της ανέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος. Η παραδοχή αυτή είναι κόλαφος για την ΕΛΑΣ, που δεν διερεύνησε ποτέ το ρατσιστικό κίνητρο, αλλά και για τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον Υπουργο ΠΡΟΠΟ Νίκο Δένδια. Είναι κόλαφος για την ίδια την κυβέρνηση, που αν είχε πράξει τα στοιχειώδη μετά τη δολοφονία Λουκμάν τον Γενάρη του 2013, τότε το πιθανότερο είναι ότι σήμερα ο Παύλος Φύσσας θα ήταν ζωντανός.

Το αίτημα της οικογένειας Λουκμάν για δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι ενεργό. Ζητάμε την καταδίκη όχι μόνο των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λουκμάν. Οι εκπαιδευτές των ταγμάτων εφόδου, οι Κασιδιάρηδες και οι Παναγιώταροι, δεν μπορούν να υποδύονται τους γραβατοφορεμένους πολιτικούς που ζητάνε την ψήφο μας. Μετά και τη σημερινή απόφαση, αποδεικνύεται ότι η θέση τους είναι στη φυλακή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιφασίστες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια Λουκμάν. Ιδιαίτερα, την Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας και τον επικεφαλής της τον Τζαβέντ Ασλάμ, αλλά και την ΚΕΕΡΦΑ και τον συντονιστή της, τον Πέτρο Κωνσταντίνου. Χωρίς την ακούραστη δουλειά τους, αυτή η απόφαση δεν θα είχε καταστεί εφικτή”.

Βαθύ κόκκινο