Γιωτόπουλος:«Η πτέρυγα ΣΤ είναι το Κολωνάκι και η Ε ή Β τα δυτικά προάστια»

«Οι πάντες γνωρίζουν ότι η πτέρυγα ΣΤ είναι το Κολωνάκι και η Ε ή Β τα δυτικά προάστια», αναφέρει για τις φυλακές Κορυδαλλού, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Με επιστολή του στο «Έθνος» ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών σημειώνοντας ότι πριν δύο εβδομάδες τα ηλεκτρικά καλώδια στον διάδρομο του 1ου ορόφου πήραν φωτιά και οι δύο όροφοι γέμισαν καπνούς.

Ολόκληρη η επιστολή Γιωτόπουλου:

Εδώ και καιρό, στην πτέρυγα Ε υπάρχει πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα με τουλάχιστον 30 διακοπές του ρεύματος καθημερινά. Από τις 4 Δεκέμβρη, κάθε βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι 100 κρατούμενοι του Β ορόφου μένουμε έξω από τα κελιά για μία ώρα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Πριν δύο εβδομάδες, στις 9 το πρωί τα ηλεκτρικά καλώδια στον διάδρομο του 1ου ορόφου πήραν φωτιά και οι δύο όροφοι γέμισαν καπνούς. Από παρόμοια φωτιά στον πίνακα ή στα καλώδια κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή στον Β όροφο. Χθες ο φύλακας δεν μπορούσε να σηκώσει την ασφάλεια, αφού αυτή έπεφτε ξανά αμέσως. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή σε όλους τους αρμοδίους από τις αναφορές που έκαναν οι φύλακες στον Αρχιφύλακα, στον Διευθυντή, στον Εισαγγελέα, στο Υπουργείο.

Επί δύο μήνες κανείς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Κανείς δεν επισκέφθηκε την πτέρυγα. Κανείς δεν μας έδωσε καμία απάντηση, ενώ το κόστος επισκευής είναι σχετικά μικρό.

Επιπλέον, έχουμε και φαινόμενα εκμετάλλευσης των κρατουμένων. Από τη μία φέρνουν στην καντίνα μικρές σόμπες παροτρύνοντας να τις αγοράσουν, ενώ γνωρίζουν ότι η εγκατάσταση δεν αντέχει τέτοιο φορτίο, και από την άλλη τους κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνοι για τις διακοπές.

Ο κύριος υπεύθυνος αυτή της κατάστασης, ο διευθυντής Χριστόφορος Γιαννακόπουλος, έδωσε χθες συνέντευξη στο «Έθνος» παρουσιάζοντας μία ειδυλλιακή εικόνα του Κορυδαλλού, λέγοντας ότι «κανείς κρατούμενος δεν θέλει να φύγει» και ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο, όχι με ένα, αλλά και με δύο βραχιολάκια.

Ότι δεν υπάρχουν πτέρυγες VIP. Οι πάντες όμως γνωρίζουν ότι η πτέρυγα ΣΤ είναι το Κολωνάκι και η Ε ή Β τα δυτικά προάστια. Ότι στην Ε στους διαδρόμους και στις σκάλες όλα τα παράθυρα είναι σπασμένα και οι κρατούμενοι φοράνε μπουφάν, ενώ στα γραφεία της Διεύθυνσης κυκλοφορούν με κοντομάνικα τον χειμώνα. Ότι στην Ε δεν έχει θέρμανση και ζεστό νερό, ενώ οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Οπότε τι το χρειάζονται το ρεύμα; Ασ’ τους να φωνάζουν και ας καούν.

Προκαλώ τον κύριο διευθυντή να επιτρέψει στους δημοσιογράφους της εφημερίδας που έδωσε συνέντευξη να έρθουν στην πτέρυγα να δουν με τα μάτια τους την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί.

Αλέκος Γιωτόπουλος

Φυλακές Κορυδαλλού

Πτέρυγα Ε

presspublica.gr