Επεισόδια και καταστολή στην πορεία αλληλεγγύης για την κατάληψη Libertatia

Επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν αντιφασιστικές και αριστερές ομάδες ως ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, οι οποία κάηκε ολοσχερώς έπειτα από επίθεση ακροδεξιών. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων με το κακούργημα του εμπρησμού

Μετά την επίθεση και τον εμπρησμό του νεοκλασικού κτιρίου που στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia την Κυριακή, καλέστηκε για τη Δευτέρα πορεία αλληλεγγύης. 
Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με φραγμό της αστυνομιάς που δεν τους επέτρεπε να συνεχίσουν την πορεία τους.
21_01_20180122_kt_1945_sooc1516649140 (1)1516721024.jpg
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Η εισαγγελία άσκησε εις βάρος τους δίωξη για συνολικά οκτώ πράξεις, μεταξύ αυτών για το κακούργημα του εμπρησμού.
 
Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22 έως 37 ετών, αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε κρατούνται.