Για την επίθεση στο συμβολαιογραφικό γραφείο της Σγούρα Βαρβάρας

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε στο συμβολαιογραφείο της Βαρβάρας Σγούρα, στην οδό Καποδιστρίου 18 στα Εξάρχεια, σπάζοντας την πόρτα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (υπολογιστές, εκτυπωτές κτλ) στο εσωτερικό του γραφείου. Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος είναι συμβεβλημένη με τράπεζα και συμμετέχει σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επιλέγουμε τη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων που συνεργάζονται με τις τράπεζες ή και με το δημόσιο, το οποίο μπαίνει και αυτό με τη σειρά του στον «στίβο» των πλειστηριασμών, καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα από τα εκτελεστικά όργανα που συμβάλλει στην εφαρμογή ενός από τα πιο σκληρά μέτρα.

Εναντιωνόμαστε στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, αντιλαμβανόμενοι τις μαζικές διαστάσεις που πρόκειται να πάρει το συγκεκριμένο μέτρο, πλήττοντας την ανάγκη μας για στέγαση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέτρο αφορά πρώτα και κύρια εμάς, καθώς, παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί, ή επιχειρηθεί και αποτραπεί, ελάχιστοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, όταν το κράτος και οι τράπεζες «τελειώσουν» με τους «ευκατάστατους οφειλέτες», το έδαφος για τη συνολική επίθεση προς όλους εμάς, θα έχει στρωθεί. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παίζει το επικοινωνιακό της παιχνίδι πως πλειστηριάζονται μόνο ακίνητα «μεγάλων οφειλετών». Βέβαια, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν να πληθαίνουν, καθώς είναι στα προαπαιτούμενα και το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα πιάνει για πολύ ακόμη, ειδικά αφού οι πλειστηριασμοί που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί είναι λίγοι σε σχέση με τις απαιτήσεις. Ως απαντήσεις στις κοινωνικές αντιστάσεις και το πολύμορφο κίνημα που εναντιώνεται στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς ή μη, προχωρούν στην καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τόσο αυτών που πραγματοποιούνταν στα ειρηνοδικία προς όφελος των τραπεζών, όσο και αυτών για χρέη προς το δημόσιο (από την 1η Μάη). Επιπροσθέτως, μετά από την απαίτηση των συμβολαιογράφων για περισσότερη ασφάλεια, μετατρέπεται σε αυτόφωρο αδίκημα η παρακόλυση της διαδικασίας των πλειστηριασμών ή η επίθεση σε ένα συμβολαιογραφικό γραφείο. Τελευταία πράξη, είναι η φύλαξη των συμβολαιγραφίων από μπάτσους με πολιτικά, αλλά και η ενίσχυση των περιπολιών γύρω από αυτά από ομάδες ΔΙΑΣ.

Οι από τα κάτω δέχονται επίθεση. Διανύουμε μία περίοδο που κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα καταργείται. Με αποκορύφωμα τον νόμο σχετικά με την απεργία που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο της 15/1/2018, το οποίο και υπερψηφίστηκε. Η προσπάθεια να γίνει ακόμη και το κάλεσμα μίας απεργίας ακόμη πιο δύσκολο φανερώνει τις ανησυχίες τους για τις κοινωνικές αντιστάσεις που έπονται. Όταν το κράτος δείχνει τα δόντια του, δείχνει και τους φόβους του.

Να παλέψουμε για την ανάγκη μας να έχουμε στέγαση, η οποία και αυτή με τη σειρά της, κλονίζεται στην Ελλάδα της κρίσης. Να μην παλέψουμε για την έννοια της ιδιοκτησίας, αλλά να υπερασπιστούμε τη στέγη μας χωρίς να τη δώσουμε αμαχητί στις τράπεζες και το κράτος. Να αντιπαρατεθούμε με όλον τον κόσμο που βρίσκεται απέναντι μας και κάνει μπίζνες με τις ανάγκες μας, με όλους τους πιθανούς τρόπους. Μπλοκάροντας πλειστηριασμούς, επιτεθέμενοι σε κάθε λογής κοράκια, δημιουργώντας κοινότητες στις γειτονιές μας και καταλαμβάνοντας σπίτια τα οποία θα στεγάσουν τις ανάγκες μας.

Αλλά όσο σπέρνουν φόβο, θα θερίζουνε οργή.

Καμία ανοχή σε όσους κάνουν μπίζνες με τις ανάγκες μας.

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα επιφέρουν συνέπειες.

Αναρχικές και αναρχικοί

ΥΓ: Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Λιμπερτάτια η οποία δέχτηκε εμπρηστική επίθεση και κάηκε ολοσχερώς από φασίστες στη Θεσσαλονίκη την ώρα του συλλαλητηρίου για το μακεδονικό, καθώς και στους 5 συλληφθέντες/είσες από την πορεία της επόμενης ημέρας σε σχέση με τα γεγονότα εκεί.