Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες διαδηλωτές της Δευτέρας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωση της την «απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της Αστυνομίας στην αντιφασιστική διαδήλωση της Δευτέρας 22 Γενάρη και τις συλλήψεις πέντε διαδηλωτών στους οποίους αποδόθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαία της πόλης, ήταν μια μαχητική πρώτη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που συνόδευσαν την εθνικιστική συγκέντρωση της προηγούμενης μέρας. Την Κυριακή 21/1, ομάδα φασιστών, με τις πλάτες της Αστυνομίας, εκμεταλλεύτηκε τη συγκέντρωση για να επιτεθεί ανενόχλητη στον ΕΚΧ «Σχολείο» και στη συγκέντρωση της Καμάρας και κατόπιν έβαλε φωτιά στο διατηρητέο κτίριο της Λ. Στρατού όπου βρισκόταν η κατάληψη Libertatia. Γι’ αυτήν την εγκληματική ενέργεια από την οποία καταστράφηκε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης και θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δεν έγινε καμία σύλληψη. Αντίθετα μάλιστα, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και ο δήμαρχος Μπουτάρης έκαναν λόγο για αντιμαχόμενες ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ (!), ξεπλένοντας τους φασίστες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την πολιτική ευθύνη για τη στάση της αστυνομίας και τις απαράδεκτες διώξεις.

Στην πραγματικότητα, τα τάγματα εφόδου των φασιστών βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους, παίρνοντας θάρρος από το εθνικιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με αφορμή «το όνομα της Μακεδονίας» με την κάλυψη της ΝΔ, του Λεβέντη, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ, του Σαββίδη και άλλων επιχειρηματιών, καθώς και με τις ευλογίες του μητροπολίτη Άνθιμου. Οι φασιστικές επιθέσεις στις καταλήψεις και η εισβολή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Μακεδονικό για να στρέψουν την οργή του κόσμου στον εθνικισμό. Δεν θα τους αφήσουμε! Οι εθνικιστικές συγκεντρώσεις μπορεί να χτίσουν την πολιτική καριέρα διάφορων (ακρο)δεξιών πολιτευτών, όπως ο Φράγκος Φραγκούλης, που προπαγάνδιζε το ΝΑΙ της υποταγής στην Τρόικα των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ στο δημοψήφισμα του 2015. Είναι όμως απόλυτα ξένες με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της κοινωνικής πλειοψηφίας και των καταπιεσμένων. Ο λαός θα υπερασπιστεί το μέλλον του ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες διαδηλωτές της Δευτέρας, απαιτεί την άμεση απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία και στηρίζει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης».

newreport.gr