«Φουσκωτοί» σεκιουριτάδες στην υπηρεσία εργατοπατέρων, επιβάλλουν την «τάξη» υπό το αδιάφορο βλέμμα αστυνομικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο να μην έχουν προηγούμενο, ίσως να αποτελούν μικρή πρόγευση αυτών που επιφυλάσσει στους εργαζόμενους το άμεσο μέλλον…Οπου «τάξη», βλέπε ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος και η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας, τα οποία υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα τσιράκια της, οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ίσως οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο να μην έχουν προηγούμενο, ίσως να αποτελούν μικρή πρόγευση αυτών που επιφυλάσσει στους εργαζόμενους το άμεσο μέλλον: μετά τη λεηλασία των μισθών, τη λαστιχοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τα αλλεπάλληλα εμπόδια για να βγει κανείς στη σύνταξη, την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τον ασφυκτικό περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ένα εργατικό κίνημα τσακισμένο και υποταγμένο στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Η εργοδοτική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καβάλας επιστράτευσε χτες σεκιουριτάδες και με την προστασία της αστυνομίας έλεγχαν τα στοιχεία των αντιπροσώπων που θα εισέρχονταν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, όπου μέσα από την ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων επιχειρούσε να περάσει  «πειθαρχικό κανονισμό» για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με πραγματικό στόχο να βάλει εμπόδια στη δράση των εκλεγμένων στο ΔΣ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα φουσκωτό σεκιουριτά να σηκώνει στα χέρια εργαζόμενο και να επιχειρεί να τον απομακρύνει από την είσοδο του Εργατικού Κέντρου, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες άλλων εργαζόμενων, ενώ οι αστυνομικοί παρακολουθούν ατάραχοι, με τα χέρια στις τσέπες (!) και προφανώς ευχαριστημένοι, που οι ιδιωτικοί συνάδελφοί τους τους απαλλάσσουν από τον κόπο να το κάνουν οι ίδιοι…

Οι αντιπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας κατήγγειλαν τον ξεπεσμό και αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τις διαδικασίες φιάσκου που έστησε η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία. Μπροστά στις αντιδράσεις αναγκάστηκε να αποχωρήσει και η ΔΑΚΕ. Έτσι έμεινε μόνο η ΠΑΣΚΕ, με ένα μέρος των αντιπροσώπων, καθώς πολλοί απείχαν γιατί διαφωνούσαν με την πρακτική της πλειοψηφίας για να πραγματοποιήσουν τη Γενική Συνέλευση. Τελικά αποφασίσθηκε να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να εξετάσει εάν μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία πειθαρχικού κανονισμού για τα μέλη του ΔΣ και να το φέρει για συζήτηση σε καταστατική συνέλευση του σώματος των αντιπροσώπων.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αποτρέψουν -όποτε κι αν εκφραστεί- κάθε νέα προσπάθεια των εργατοπατέρων να επιβάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

(Με πληροφορίες από τον 902.gr)

katiousa.gr