Καταδίκη της φασιστικής επίθεσης σε «Libertatia», «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας» και στο μνημείο του ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού καταδικάζει την δολοφονική επίθεση φασιστικών συνδέσμων στην κατάληψη «Libertatia» και  τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας» κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη. Οι παραπάνω εμπρηστικές επιθέσεις, η οποίες όπως καταγγέλλεται έγιναν με την «ευγενική» παρουσία δυνάμεων καταστολής και ασφαλιτών, όπως και ο βανδαλισμός του μνημείου του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από νεοναζί της Χρυσής Αυγής μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε προοδευτικό δημοκράτη άνθρωπο.

Ο λαός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός απέναντι στην προσπάθεια του φασισμού να σηκώσει κεφάλι και να ξεπλυθεί έρπωντας μέσα στο κλίμα πατριδοκαπηλίας και εθνικιστικής έξαρσης που διαμορφώνεται από αντιδραστικά κέντρα πάνω στο  θιγμενο από την παρατεταμένη εθνική ταπείνωση και οικονομική εξουθένωση πατριωτικό αίσθημα του λαού. Κάθε ανοχή σε αυτόν οδηγεί σε σύγχρονα Ράιχσταγκ, όπως είδαμε στο πρόσφατο παράδειγμα της Ουκρανίας με την νομιμοποίηση των ναζί μέσα από τις διαμαρτυρίες στο Μεϊντάν και τελικά την επιβολή τους ως όργανα ευρωενωσιακού και αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Ειδάλλως, η εικόνα του καμένου Κτιρίου των Συνδικάτων στην Οδησσό από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα ενδέχεται να μας συναντήσει.

Πατριωτική είναι η συνεπής πάλη ενάντια σε φασισμό και ιμπεριαλισμό, το μέτωπο σε κάθε αλυτρωτισμό και εθνικολαϊκισμό και ο αγώνας για ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

«Προσοχή στον γορίλα»

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ