Νεκρός βρέθηκε άστεγος στη Βρετανία, με το δήμο να του έχει κατασχέσει τον υπνόσακο λίγες μέρες πριν

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 66χρονος άστεγος στη Βρετανία. Το πτώμα του άτυχου άντρα εντόπισε φίλος του, στον οποίο ο άστεγος είχε πει πριν μερικές μέρες πως άντρες του δήμου, είχαν κατασχέσει τον υπνόσακό του.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αρνείται πως πήρε τον υπνόσακο του, με έναν από τους δημοτικούς συμβούλους να αρνείται κατηγορηματικά πως προέβησαν ποτέ σε τέτοια πράξη, ισχυριζόμενος πως προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον άστεγο άνδρα εδώ και 10 χρόνια.
Σε ερώτηση για το αν έχουν κατασχέσει ποτέ υπνόσακους από αστέγους, ό ίδιος σύμβουλος δήλωσε:
Το δημοτικό συμβούλιο έχει υποχρέωση να κρατά τους δημόσιους χώρους και του δρόμους, καθαρούς και ασφαλείς. Ακολουθούμε ένα πρωτόκολλο κάθε φορά που παίρνουμε αντικείμενα τα οποία δε φυλάσσονται, δείχνοντας ευαισθησία για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που μπορεί να αφήνουν αφύλαχτα τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Το προσωπικό μας, εφόσον το αντικείμενο δεν είναι επικίνδυνο, δίνει μία διορία προκειμένου το άτομο στο οποίο ανήκει το αντικείμενο να έρθει και να το πάρει. Και ακόμα και μετά από αυτή τη διορία, γίνονται προσπάθειες για την ενημέρωση των πολιτών, πως τα αντικείμενά τους έχουν αφαιρεθεί και αποθηκευθεί με ασφάλεια, ώστε να έρθουν να τα παραλάβουν.
Από την άλλη, η Claire Matthews, ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Hope for Food που μοιράζει ανάμεσα σε άλλα και υπνόσακους, κάνει λόγο για αρκετές καταγγελίες, όπου οι τοπικές αρχές πετάνε τους υπνόσακους των αστέγων, θεωρώντας τους σκουπίδια.
Ο συγκεκριμένος δήμος, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη με την απόφασή του να παίζει δυνατά μουσική με γκάιντες σε σταθμούς λεωφορείων και τραίνων (από τα λίγα μέρη όπου μπορούν να έχουν κάλυψη οι άστεγοι), ενώ παλιότερα έχει βρεθεί να αγοράζει και εισιτήρια χωρίς επιστροφή για άστεγους, προκειμένου αυτοί να φύγουν από την πόλη.
Στη Βρετανία το πρόβλημα της έλλειψης στέγης έχει γιγαντωθεί τελευταία, σημειώνοντας αύξηση 130% τα τελευταία έξι χρόνια, με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να ρίχνουν το φταίξιμο στις πολιτικές λιτότητας και την κρίση στην αγορά κατοικίας