Μαθήματα παραπληροφόρησης παραδίδουν ΜΜΕ και ιστοσελίδες, με αφορμή ανάρτηση μέλους του Ρουβίκωνα

Μόλις χτες, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, έκανε την παρακάτω ανάρτηση  σε προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Το νόημα σχετικά απλό. Σε ένα συλλαλητήριο με κύριο υποστηρικτή του τη Χρησύ Αβγή και που το πρώτο του επεισόδιο έληξε με τον εμπρησμό ενός κτιρίου, είναι λογικό να περιμένεις να δεις φασιστικές ομάδες να ξεπηδάνε από μέσα του και να επιτίθενται σε όποιον δεν τους πολυγεμίζει το μάτι. Άλλωστε, πέρα από το να ανεβάσουν τις ψήφους τους μερικά φασιστικά κόμματα, ο μοναδικός άλλος λόγος που γίνεται αυτό το συλλαλητήριο είναι η όποια επίδειξη δύναμης μπορούν να κάνουν οι εγκληματικές ομάδες των ανθρώπων του υποκόσμου.

Τι κατάλαβαν όμως τα ΜΜΕ; Ή μάλλον, τι είναι πιο βολικό να καταλάβουν; Αυτό:

ΜΜΕ και αμφοβόλου ποιότητας ιστοσελίδες δηλαδή (που κάποιες από αυτές μπορείς ταυτόχρονα να τις βρεις και σαν ένθετα σε μεγάλες εφημερίδες), κατάλαβαν πως αυτή η ανάρτηση, είναι ταυτόχρονα και ανακοίνωση του Ρουβίκωνα. Μία ανακοίνωση μάλιστα από την οποία καταλαβαίνουμε πως ο Ρουβίκωνας θα κατέβει στην πορεία με μαχαίρια για να χύσει αίμα.

Δυστυχώς για πολλούς όμως, οι μόνοι μαχαιροβγάλτες εκείνη τη μέρα, θα είναι πολύ κοντά ή πάνω στην κεντρική σκηνή των ομιλιών του συλλαλητηρίου. Και δυστυχώς, οι μόνοι που μπορεί να πιστέψουν πως ο Ρουβίκωνας απειλεί με αίμα, είναι άτομα σαν αυτόν: