Αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου

Aπάντηση στο κάλεσμα των νεοναζί για συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (Λεωφ. Μεσογείων και Κατεχάκη), αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρο καλούν σε «διεθνιστική – αντιφασιστική συγκέντρωση» στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στο σημείο δηλαδή όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί η σύναξη των νεοναζί.

«Μέσα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης ματαιώνεται και μεταφέρεται κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιεί μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής θα μείνουν κλεισμένοι στα γραφεία τους. Το αντιφασιστικό κίνημα για άλλη μία φορά δεν θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης»: Αυτό τονίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων:

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό».

hotdoc_mag