Η ναζιστική συμμορία στο συλλαλητήριο υπό τον αρχηγό της

Σίγουρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση το δώρο που του προσέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα του χθεσινού συλλαλητηρίου του Συντάγματος.

Ο Φίρερ της Χρυσής Αυγής θα ένιωσε σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ακούγοντας αυτόν που κάποτε θεωρούσε πολιτικό του αντίπαλο να λέει σήμερα ότι «η πιο επικίνδυνη μορφή φασισμού είναι η αριστερόστροφη».

Με αυτόν τον τρόπο ο Μίκης χάρισε στους υπόδικους ναζιστές, που βρίσκονταν ανάμεσα στο ακροατήριο, την «πολιτική νομιμοποίηση» που διακαώς αποζητούν.

Κι έπειτα ήρθε ο Κασιδιάρης μέσω twitter να εκδηλώσει τη χαρά της ναζιστικής οργάνωσης, γράφοντας ότι «ο Μίκης ξεκίνησε από την ΕΟΝ του Ιωάννου Μεταξά και έκλεισε τον κύκλο του στο Συλλαλητήριο πλάι σε πατριώτες και Εθνικιστές! Οι ενδιάμεσες στάσεις/κυβιστήσεις παραγράφονται…»

Οπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έτσι και στο αντίστοιχο της Αθήνας, η Χρυσή Αυγή έκανε οργανωμένη εμφάνιση και μάλιστα αυτή τη φορά με επικεφαλής τον ίδιο τον αρχηγό της. Και φρόντισε να κάνει την παρουσία της αισθητή γεμίζοντας τον τόπο τρικάκια με την υπογραφή της ή βάφοντας στους τοίχους του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμβολα που χρησιμοποιεί, όπως ο μαίανδρος και ο ναζιστικός κέλτικος σταυρός.

Για την οργάνωση, όπως το 1992, έτσι και σήμερα, το Μακεδονικό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προσπαθήσει να συγκαλύψει τον εγκληματικό της χαρακτήρα και να εμφανιστεί με τον μανδύα του «πατριωτικού πολιτικού κόμματος». Μόνο που ό,τι και να κάνει, ο πραγματικός χαρακτήρας της δεν κρύβεται. 

 

Γιατί χθες στο Σύνταγμα, στο πλάι του Μιχαλολιάκου, της ηγεσίας και των βουλευτών της οργάνωσης, βρέθηκαν πάλι γνωστά στελέχη των ταγμάτων εφόδου, πατενταρισμένοι ναζιστές και κουκουλοφόροι που υποδύονται τα στελέχη «νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Ανάμεσά τους ο Νικόλαος Αποστόλου, ηγετικό στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά και καταδικασμένος για την επίθεση σε βάρος των μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012). Είναι ο ίδιος που έχει επιβεβαιώσει τηλεφωνικά τη ροή της εντολής των επιθέσεων, περιγράφοντας ότι «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη [Λαγό], ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο [Μιχαλολιάκος] και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος, πας».

Ανάμεσά τους και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Χρήστος Αθανασάκος, με τη σβάστικα στο μπράτσο, καθώς επίσης και το άλλο μέλος της Κ.Ε., ο Ανδρόνικος Σίμος, «σωματοφύλακας» του Μιχαλολιάκου και υπάλληλός του στη Βουλή. Ο Σίμος πρόσφατα διώχθηκε ποινικά ως χούλιγκαν, ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων του Εφετείου πριν από ένα χρόνο.

Στο συλλαλητήριο ήταν βέβαια και ο Σωτήρης Δεβελέκος. Και αυτός «σωματοφύλακας» του Φίρερ και μέλος της Κ.Ε. και γνωστός από τη συνομιλία του με τον Λαγό κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όταν ο τελευταίος ομολογεί ότι «τους μακελέψαμε». Ο Δεβελέκος έχει αναγνωριστεί ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου που τον Νοέμβριο επιτέθηκε σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη έξω από το Εφετείο.

Γιάννης Μπασκάκηςefsyn.gr