Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία – Δυο πρώην πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί εμπλεκόμενοι

Η εισαγγελική έρευνα φαίνεται πως κατέληξε σε ενδεχόμενες δωροδοκίες και απιστία οκτώ πρώην υπουργών και δυο πρωθυπουργών, μεταξύ των οποίων υπουργοί υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης. H υπόθεση αφορά την περίοδο 2006-2015. Στη Βουλή διαβιβάζεται ο φάκελλος.

Στην εμπλοκή δυο πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στο σκάνδαλο της Novartis κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για την υπόθεση. Οι εμπλεκόμενοι φέρεται να κατείχαν υπουργικές θέσεις την περίοδο 2006 -2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε σε ενδεχόμενες δωροδοκίες και απιστία δέκα πρώην υπουργών, μεταξύ των οποίων υπουργοί υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης, παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, καθώς και για το ενδεχόμενο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς, ωστόσο δεν αποκλείεται στην εξέλιξη της έρευνας να προκύψουν ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα.