Οι Παλαιστίνιοι είναι απελπιστικά μόνοι

Οταν  μαζευτήκαμε στο Μοναστηράκι, για να διαμαρτυρηθούμε για τη φυλακισμένη Άχεντ, καθώς και για τα περίπου τριακόσια παιδιά που κρατούνται στο Ισραήλ επειδή αντιστάθηκαν. Πολλά άλλα έχουν εκτελεστεί επιτόπου, σαν ενοχλητικά ζωύφια.

Βλέποντας τους Παλαιστίνιους να φωνάζουν συνθήματα και να βιντεοσκοπούν τους χορευτές τους, θυμήθηκα κάποιες παλιότερες, απείρως μαζικότερες, πορείες ώς την Ισραηλινή πρεσβεία, όπου μας έπνιγαν στα χημικά. Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε, ενώ προχθές ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Ισραηλινό πρόεδρο…

Επικροτώ την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στην Ασία. Οφείλει να προαγάγει τη συνεργασία και την καλή γειτονία. Δεν έχει δικαίωμα, όμως, να δεξιώνεται άτομα που έχουν φανατίσει τον λαό τους και συστηματικά εξολοθρεύουν έναν άλλο.
Δεν έχει καμιά δικαιολογία όταν συναγελάζεται με μιμητές των Ναζί, οι οποίοι προπαγανδίζουν διαρκώς το δικό τους ολοκαύτωμα, για να μην βλέπουμε αυτό που εξελίσσεται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους χιλιάδες Έλληνες εβραίους που εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας.

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από τις εξελίξεις στο Αφρίν: παρά τον πολύνεκρο αγώνα τους, οι Κούρδοι θυσιάστηκαν για μια ακόμη φορά από τους «συμμάχους» τους, για χάρη της Τουρκίας.
Ποτέ οι ισχυροί αυτού του κόσμου δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Γιατί να το κάνει η Ρωσία; Όσο για τους Αμερικανούς «συμμάχους», κάθε σχόλιο περιττεύει.

lotofagus