Συρία: Τους βομβαρδίζουν νηστικούς καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ στη Συρία ζήτησαν σήμερα να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα για να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας και η απομάκρυνση των αρρώστων και των τραυματιών. Ναι, δεν ζητούν την παύση του πολέμου, μόνο ανακωχή για να μπορέσουν να προσφέρουν φάρμακα και τρόφιμα κι ύστερα να βομβαρδιστούν ξανά οι άμαχοι: γυναίκες, παιδιά και γέροι, υγιείς και χορτάτοι! Τι να πει κανείς!

Η κατάσταση στη χώρα είναι «ακραία», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στη Συρία και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του οργανισμού στη Συρία. «Η ανθρωπιστική ομάδα του ΟΗΕ στη Συρία προειδοποιεί για τις τρομερές συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται, σε ορισμένα τμήματα της χώρας», σημειώνουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τους βομβαρδίζουν, τους σκοτώνουν με βόμβες και αέρια, κι αυτοί μιλούν για επιδείνωση της ανθρωπιστικής καταστροφής. Ναι για επιδείνωση! Γιατί τους σκοτώνουν νηστικούς!

Έλεος! 

artinews.gr