Η ιστορία της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι (βίντεο) – Η δίκης της ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών

Ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών σε ισραηλινό στρατοδικείο η δίκη της Παλαιστίνιας έφηβης Άχεντ Ταμίμι, η οποία έχει αναχθεί σε σύμβολο των Παλαιστίνιων που μάχονται κατά της ισραηλινής κατοχής.  Η 17χρονη Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό της Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Όχθης

Η μητέρα της Ταμίμι, Ναριμάν, καθώς και η εξαδέλφη της Νουρ εμφανίζονται μαζί της στο βίντεο και πρόκειται επίσης να δικαστούν. Όμως μόνο η Άχεντ ήταν παρούσα σήμερα στο στρατοδικείο του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη και ο δικαστής ζήτησε να αποχωρήσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι διπλωμάτες που ήταν παρόντες, επιτρέποντας μόνο την παραμονή των μελών της οικογένειας της Ταμίμι. (Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Η προσωπική ιστορία της Αχέντ Ταμίμι περιγράφεται στο βίντεο της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα. Ας το δούμε για να γνωρίζουμε ποια είναι είναι ιστορία της Αχέντ Ταμίμι, ποια είναι η ιστορία των παιδιών που μεγαλώνουν στην Παλαιστίνη.

*Το σκίτσο για την Αχέντ Ταμίμι είναι του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Κάρλος Λατούφ

imerodromos.gr