Σαν αστυνομικά τμήματα είναι πλέον τα συμβολαιογραφικά γραφεία

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής προβλέπει μόνιμη ένστολη αστυνομική παρουσία έξω από αυτά και αύξηση περιπολιών της ΔΙ.ΑΣ., από σήμερα που αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Παράλληλα αστυνομικοί με πολιτικά θα έχουν το ρόλο της επιτήρησης των συμβολαιογραφικών γραφείων και της έγκαιρης ενημέρωσης των επικεφαλής αξιωματικών των μέτρων ασφάλειας στην περίπτωση ενδεχόμενης κίνησης διαμαρτυρομένων πολιτών.

Παράλληλα σε ισχύ παραμένει η διαταγή για την ενεργοποίηση της Άμεσης Δράσης με πρόβλεψη επιπλέον περιπολιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου, Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι κ.ά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό σχεδιασμό, το κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο θα επιτηρείται από 6 αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, ουσιαστικά από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ συνολικά για αυτό τον σκοπό θα διατεθούν περίπου 170 «κρυφοί» αστυνομικοί.

newreport.gr

*κεντρική φωτογραφία του Μάριου Λώλου