Αστυνομική βία εις βάρος διαδηλωτών-εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, όταν αντιπροσωπεία των διαδηλωτών της ΠΟΕ – ΟΤΑ επιχείρησε να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές περίμεναν να μπει αντιπροσωπεία τους στη Βουλή και όταν είδαν ότι αυτό καθυστερεί, άρχισαν να αντιδρούν. Η κατάσταση άρχισε να φεύγει από τον έλεγχο και προκλήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε χρήση χημικών για να διαλύσουν την πορεία.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε προκηρύξει τη Δευτέρα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών και είχε καλέσει σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι εργαζόμενοι συγκρότησαν επιτροπή και ζήτησαν να συναντηθούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Το απόγευμα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με το οποίο οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας.
Διατάξεις του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα η υποχρεωτική ένταξη παιδιών από την ηλικία των 4 ετών στα Νηπιαγωγεία, αλλά και η μετονομασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής σε Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.