Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel! Να μην καταδικαστούν οι στίχοι ενάντια στην εκμετάλλευση

Τον κατηγορούν για «προσβολή του στέμματος» , επειδή κριτικάρει τον βασιλιά και καταγγέλλει το Ισπανικό κράτος. Τον κατηγορούν για «εξύμνηση της τρομοκρατίας», επειδή δηλώνει την αλληλεγγύη του σε πολιτικούς κρατούμενους και καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ποινή δυο χρόνων φυλάκισης και ένα πρόστιμο 45.000 ευρώ, που αν δεν καταβληθούν θα γίνουν 5 χρόνια φυλάκισης.

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και δημοσιεύουμε ένα ενημερωτικό κείμενο για τη δίωξη ενός κομμουνιστή Καταλανού ράπερ, που διώκεται για τους πολιτικούς του στίχους και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του.

O Pablo Hasel είναι ένας αριστερός Καταλανός ράπερ, γνωστός γιατί διαχρονικά μέσα από τα τραγούδια του καταγγέλλει το Ισπανικό κράτος, τον φασισμό, την αστυνομική βία και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πολιτικούς κρατούμενους.

hqdefault
Η ελευθερία είναι ισότητα στις ευκαιρίες, ας τελειώνουμε με το “τόσα έχεις, τόσα αξίζεις”, η δημοκρατία είναι νόμοι που υπηρετούν το λαό, για αυτό εξεγείρομαι ενάντια σε αυτήν την κατάχρηση. Κομμουνιστής γιατί δε χάφτω τη μεταφυσική, και μια ριζική αλλαγή από τη βάση είναι αυτό που χρειάζεται. Αντιρατσιστές, αντισεξιστές, ζητάμε εξέλιξη, επιστημονικό σοσιαλισμό, μαρξισμό-λενινισμό

Για αυτό και κατά καιρούς έχει μπει στο στόχαστρο των Ισπανικών Δικαστηρίων. Το 2011 συλλαμβάνεται και αιτία είναι οι στίχοι ενός τραγουδιού του(!). 3 χρόνια αργότερα στις 1 Απριλίου 2014 καταδικάζεται σε 2 χρόνια φυλάκισης επειδή μέσα από τα τραγούδια του πάλι καταγγέλλει τον φασισμό. Τον κατηγορούν για βίαιη προπαγάνδα και ρητορική μίσους. Φέτος στην 1 Φλεβάρη ο Pablo Hasel ξαναδικάστηκε από τα Ισπανικά Δικαστήρια. Τον κατηγορούν για «προσβολή του στέμματος» , επειδή κριτικάρει τον βασιλιά και καταγγέλλει το Ισπανικό κράτος. Τον κατηγορούν για «εξύμνηση της τρομοκρατίας», επειδή δηλώνει την αλληλεγγύη του σε πολιτικούς κρατούμενους και καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Με βάση αυτά ο Pablo Hasel βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ποινή δυο χρόνων φυλάκισης και ένα πρόστιμο 45.000 ευρώ, που αν δεν καταβληθούν θα γίνουν 5 χρόνια φυλάκισης. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα για την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι εκτός από τις διώξεις που έχει δεχθεί, δυσκολεύεται να βρει δουλειά, γιατί του απαγορεύουν να δώσει συναυλίες. Τονίζει ότι η περίπτωσή του δεν είναι μοναδική. Ότι υπάρχουν και άλλες διώξεις καλλιτεχνών. Είναι γνωστός άλλωστε συνολικά ο καταπιεστικός χαραχτήρας του ισπανικού κράτους.Έχουμε δει κατά καιρούς την στάση που κρατάει απέναντι σε εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Είδαμε την καταστολή που εξαπέλυσε στην περίπτωση της Καταλονίας. Είναι ένα κράτος που επιτίθεται στον λαό του και άρα θέλει να πνίξει οποιαδήποτε φωνή στρέφεται ενάντιά του.

Το φαινόμενο αυτό φυσικά δεν είναι Ισπανικό μόνο. Στην «πολιτισμένη» και «δημοκρατική» Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο επικρατούν η φασιστικοποίηση και η τρομοκρατία. Ο αντικομμουνισμός του συστήματος οργιάζει και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στους λαούς. Οι κομμουνιστικές ιδέες δικάζονται στην Γερμανία μέσω της δίκης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ. Βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια βίαιης καταστολής και των αγώνων των λαών αλλά κυρίως των απόψεων που θέλουν να δώσουν μια άλλη προοπτική.

Για αυτό η αλληλεγγύη κάθε αριστερού αλλά και δημοκρατικού άνθρωπου απέναντι στον Pablo Hasel πρέπει να είναι δεδομένη. Να απαιτήσουμε την άμεση αθώωση του. Γιατί οι αριστερές ιδέες που μιλούν ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση δεν πρέπει να καταδικαστούν.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε, ένα χαρακτηριστικό τραγούδι του Pablo Hasel με τον τίτλο “Κομμουνιστής”, καθώς και εκτενή αποσπάσματα από μια δήλωσή του στο ισπανικό δικαστήριο, όπου μεταξύ άλλων εξηγεί ότι είναι κομμουνιστής και δε θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να στρατευτεί σε ένα αναρχικό κίνημα -όπως προσπαθούν να του καταλογίσου

katiousa.gr