Ρατσιστικό παραλήρημα από βουλευτή της ΝΔ: Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν

Aπαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίζουν».

Αυτή τη δήλωση έκανε το βράδυ του Σαββάτου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, κατά την τοποθέτησή του, στο πλαίσιο συγκέντρωσης για ενημέρωση, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς.

Αναλυτικά ο Θανάσης Δαβάκης είπε:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για ‘πολιτικές’ και ‘φοβόμαστε’ και τις ‘ψήφους’ και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα». 

«Άδειασμα» από τη ΝΔ

Ακραίες χαρακτήρισε τις δηλώσεις με τις οποίες ο Θανάσης Δαβάκης απαγορεύει στους ψηφοφόρους Ρομά να τον ψηφίζουν, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Realfm.

«Πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη αντίδραση, ποια συζήτηση υπήρχε, ωστόσο οι χαρακτηρισμοί είναι ακραίοι», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη

δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

tvxs.gr