ΤΟΥΣ «ΕΦΑΓΕ» ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ! Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί

ΤΟΥΣ «ΕΦΑΓΕ» ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

Τι είπαν για την περίπολο και το πώς βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος 
 Τι ζήτησε ο εισαγγελέας και ποιες οι κατηγορίες που τους απήγγειλε ο δικαστής. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τοποθετήθηκε υπεύθυνα για το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Αναδείξαμε και αναδεικνύουμε τρεις πολύ σημαντικές παραμέτρους:
1. Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τον Τουρκικό Στρατό έχοντας παραβιάσει τα σύνορα! Αυτή είναι η επίσημη θέση του Γενικού Επιτελείου και φυσικά του Υπουργείου Άμυνας…
2. Στο Έβρο, τον χειμώνα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος…

Λάθος, που με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός  σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων στρατηγικής σημασίας και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, μπορεί να πάρει διαστάσεις πολύ επικίνδυνες.
3. Οι στρατιωτικοί έπεσαν θύματα του αδίστακτου πολέμου κατά των προσφύγων που διεξάγουν από κοινού η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και Ερντογάν, ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Από υπερβάλλων ζήλο και εκτελώντας διαταγές μετατράπηκαν από θύτες σε θύματα, καθώς συνελήφθησαν -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- νομίζοντας ότι καταδιώκουν πρόσφυγες και ενώ επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και υπήρχε 25 εκατοστά χιόνι.
Την επόμενη φορά που θα ανακαλυφθούν πρόσφυγες-μετανάστες παγωμένοι στο Έβρο, ας αναλογιστούμε ποιος πραγματικά τους ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ (!), καθώς οι κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει κάθε δίοδο ασφαλούς διέλευσης…
Τέλος, πολλά μπορούν να ειπωθούν για τους δημοσιογράφους.
Έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός πολύ επικίνδυνου κλίματος οι δημοσιογράφοι και τα καθεστωτικά ΜΜΕ με τα Ψέματα και την Προπαγάνδα που διαδίδουν.http://diktiospartakos.blogspot.gr
Ερώτημα:γιατί πρώτοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι -με μια χαρακτηριστική ομοφωνία που θυμίζει λες και διαβάζουν κυβερνητικό non paper- έθεσαν αυτοί ζήτημα ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ -ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ των 8 Τούρκων Αξιωματικών που καταδιώκει και την έκδοση τους απαιτεί το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν;
Αλήθεια, οι Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφοι για ποιον δουλεύουν;  
Συγκεκριμένος δημοσιογράφος που διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα μιλιταριστικά σάιτ, ουσιαστικά και περιφέρεται σε κανάλια-ραδιόφωνα-εφημερίδες παίζει το παιχνίδι των εθνικιστών ΑΝΕΛ, δηλητηριάζει ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ την κοινή γνώμη και καλλιεργεί κλίμα πολεμοκαπηλείας!
Μπορεί το Υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός να ενσωματώνει τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, αλλά οι κτηνώδεις εθνικιστές με τα κουστούμια, που ελίσσονται μεταξύ Αμερικανικής Πρεσβείας και πολεμικών βιομηχανιών, είναι απείρως πιο επικίνδυνοι! 
Όλοι αυτοί οι εραστές του Πολέμου και των αιματοβαμμένων ευρώ και δολαρίων ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ…
Εμείς τους επαναλαμβάνουμε:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους, την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Φασισμό, την κυβέρνηση και το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 
Με τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες:
Τις επόμενες μέρες θα τις περάσουν σε τουρκική φυλακή της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές με την αιτιολογία ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος ενώ έκαναν την περίπολό τους.
Αφού αρχικά μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση χωροφυλακής της Αδριανούπολης και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάκρισής τους, ο υπολοχαγός Μηχανικού από το Κιλκίς, Άγγελος Μητρετώδης και o 25χρονος, λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης. 
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα οι δύο στρατιωτικοί, στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους. 
Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, οι επονομαζόμενοι «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.
«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες. Ο 25χρονος υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε. 
Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του, ζητούσε να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής, όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα, τους απήγγειλε κατηγορίες για: Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό. Επίσης διέταξε να εξεταστούν τα τηλέφωνά τους για να εξακριβωθεί αν περιέχουν ύποπτες φωτογραφίες/βίντεο και αν αληθεύουν τα όσα δήλωσαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών. 
Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Μουράτ, της περιοχής, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια μετήχθησαν στις φυλακές, όπου και θα κρατηθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο στρατιωτικοί ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους, δύο αλλαξιές ρούχα και ήδη μεταβαίνουν στα σπίτια τους δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να πάρουν το ρουχισμό και να τον παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές, που με τη σειρά τους θα τον δώσουν στους Έλληνες κρατούμενους.
 
 Οι δύο συλληφθέντες Έλληνες αυτή την ώρα κρατούνται στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης. Όπως διαβεβαίωναν από την κυβέρνηση, ο στρατιωτικός εισαγγελέας Αδριανούπολης τούς απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και μόνο, παρήλθε το αυτόφωρο και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Το ελληνικό δημόσιο από πλευράς του όρισε δύο δικηγόρους που θα ασκήσουν έφεση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, oι δύο Έλληνες συνελήφθησαν χωρίς χρήση βίας από τους Τούρκους στρατιώτες, και επετράπη να επικοινωνήσουν με τη μονάδα τους.