Εξαρθρώθηκε η ακροδεξιά οργάνωση που διέπραξε την επίθεση στη «Φαβέλα»

Έξι προσαγωγές που σύντομα θα μετατραπούν σε συλλήψεις – Έως στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες – Είχαν διαπράξει περισσότερες από 20 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών

Εγκληματική ακροδεξιά οργάνωση αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη παρουσία εισαγγελέων, έχει οδηγήσει στην προσαγωγή 6 ατόμων.

Οι προσαχθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε περισσότερες από 20 επιθέσεις με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στεκι «Φαβέλα» στον Πειραιά και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και γι αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

Η εγκληματική ακροδεξιά ομάδα είχε δράση κυρίως στην Αττική, αλλά και στην επαρχία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ’ οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη, είναι κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη βόρεια Ελλάδα.

Έως στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

left.gr